Τρίτη 13 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ
Φιλοδοξίες για "δύναμη εξουσίας"

Στους "απογοητευμένους" από το ΠΑΣΟΚ και όσους ψήφισαν λευκό ή άκυρο, εστιάζει την προσοχή και δράση του το ΔΗΚΚΙ, ενώ ταυτόχρονα φιλοδοξεί να αυξήσει στις εθνικές εκλογές την εκλογική του δύναμη, ώστε να διαμορφώσει τους πολιτικούς όρους για να γίνει "δύναμη εξουσίας".

Παράλληλα, ο πρόεδρος του κόμματος Δ. Τσοβόλας, στην εισήγησή του χτες στην ΚΠΕ, με θέμα την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών, άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξει διάσπαση του ΠΑΣΟΚ πριν τις εθνικές εκλογές. Επιχειρώντας να απαντήσει στις πιέσεις που δέχεται ιδιαίτερα μετά τις ευρωεκλογές από τη Χ. Τρικούπη, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ εκτίμησε ότι, μετά και το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών, θα υπάρξουν έντονες διεργασίες στο πολιτικό τοπίο και μέχρι τις εθνικές εκλογές μπορεί να δούμε τελείως διαφορετικό κομματικό σκηνικό. Δεν αποκλείεται, δηλαδή, να δούμε και διασπάσεις".

Ο Δ. Τσοβόλας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κατά 60% αύξηση του κόμματός του στις ευρωεκλογές, χαρακτήρισε απαράδεκτη την εμμονή της κυβέρνησης στην ίδια πολιτική και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι στις ερχόμενες εθνικές εκλογές "προσδοκούμε να αυξήσουμε σημαντικά τη δύναμή μας". Παράλληλα, όπως είπε, στόχος είναι, σε συνεργασία με άλλα προοδευτικά κόμματα, "να διαμορφώσουμε ένα ευρύ κοινωνικό μέτωπο κατά του νεοφιλελευθερισμού, κατά των πολέμων, υπέρ της ειρήνης, κατά της βαρβαρότητας". Την ίδια στιγμή, όμως, εξέφρασε την άποψη ότι το ΔΗΚΚΙ "προωθεί στην πράξη την Εθνική Λαϊκή Ενότητα", νεκρανασταίνοντας, έτσι, την αλήστου μνήμης ηγεμονική τακτική του ΠΑΣΟΚ, με την οποία επιδίωκε τη συνεργασία με τις "λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις" μόνο στη βάση της πολιτικής του...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ