Παρασκευή 27 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προεδρικές ομολογίες...

Αποκαλυπτικότατος ήταν ο πρώην πρόεδρος του Χρηματιστηρίου και νυν επικεφαλής επενδυτικής εταιρίας Μ. Ξανθάκης, σε τηλεοπτική εκπομπή για το Χρηματιστήριο.

Χωρίς υπεκφυγές μίλησε για... ενδιαφέροντα ζητήματα: Τη συσσώρευση κεφαλαίων που γίνεται μέσω των χρηματαγορών, την απομάκρυνση της πορείας των μετοχών από τα πραγματικά δεδομένα, την κερδοσκοπία, τα μεγάλα παιχνίδια και τις κομπίνες, τις μετοχές - φούσκες, για το αποκρουστικό κοινωνικό πρότυπο που δημιουργείται μέσα από τέτοιες διεργασίες κλπ.

Ομως, σαν καλός προπαγανδιστής της... "μετοχικής ιδέας", έδωσε και το σημερινό στίγμα του. "Οταν κουβεντιάζαμε το δρόμο που θα ακολουθήσουμε - είπε χαρακτηριστικά - το 85% του λαού, είπε καπιταλισμό. Εγώ - συμπλήρωσε με έμφαση - είχα πει "όχι", αλλά δεν εισακούστηκα...".

Ενδιαφέρουσα όμως ήταν και η επωδός του: Αφού αποφασίσαμε καπιταλισμό, είπε, πρέπει να ζούμε με τις χρηματαγορές και ό,τι αυτές κουβαλάνε...

Καλό το παραμύθι, μόνο που δεν παίρνει υπόψη του ότι οι επιλογές που άλλοι έκαναν για τον ελληνικό λαό και αναστρέψιμες είναι και ανατρέψιμες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ