Παρασκευή 27 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
"Βρέχει" σοβάδες στο τμήμα υπολογιστών

Μεγάλο μέρος απ' το ταβάνι του διατηρητέου μνημείου του Μεγάρου Καποδίστρια, όπου στεγάζεται το Τμήμα Ξένων Γλωσσών - Μετάφρασης και Διερμηνείας, του Ιονίου Πανεπιστημίου, κατέρρευσε την προηγούμενη βδομάδα βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή των φοιτητών και των εργαζομένων στο Τμήμα.

Συγκεκριμένα, την προηγούμενη Πέμπτη, αποκολλήθηκε μεγάλο μέρος από το σοβά του ταβανιού, στο διάδρομο του Μεγάρου Καποδίστρια, εμβαδού 3 τετραγωνικών μέτρων, σε χώρο του πρώτου ορόφου όπου στεγάζεται ο κεντρικός Η/Υ του Τμήματος.

Μάλιστα, σε σχετική έκθεση του μηχανικού των Τεχνικών Υπηρεσιών του Ιονίου Πανεπιστημίου, αναφέρεται ότι εκείνη τη στιγμή που βρέθηκε στο χώρο "αποκολλήθηκε και το υπόλοιπο μέρος του σοβά της οροφής το οποίο ήδη κρεμόταν. Ετσι έχει αποκολληθεί η μισή επιφάνεια του σοβά του εν λόγω διαδρόμου".

Από τεχνική άποψη, όπως σημειώνει στην έκθεσή του ο μηχανικός, κινδυνεύει να αποκολληθεί το εναπομείναν τμήμα του ταβανιού του διαδρόμου, καθώς επίσης και του ταβανιού των γραφείων της Γραμματείας του Τμήματος και των αιθουσών διδασκαλίας όπου παρουσιάζονται ρωγμές και χρήζουν άμεσης αποκατάστασης. Επισημαίνει δε ότι υπάρχει "άμεσος κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των φοιτητών και των πάσης φύσεως εργαζομένων στο κτίριο".

Επίσης, η μόνιμη υπάλληλος της βιβλιοθήκης σε σχετική επιστολή της επισημαίνει, ότι στο χώρο της κύριας αίθουσας της βιβλιοθήκης του Τμήματος που χρησιμοποιείται και ως γραφείο και εξυπηρετεί καθημερινά μεγάλο αριθμό φοιτητών και άλλων χρηστών της βιβλιοθήκης "όλος ο σοβάς του ταβανιού παρουσιάζει ρωγμές και πολύ συχνά αποκολλούνται κομμάτια του", ενώ "οι τοίχοι στον ίδιο χώρο εξαιτίας της υγρασίας έχουν φουσκώσει και πέσει. Ο χώρος αυτός χρειάζεται άμεση επισκευή γιατί εγκυμονεί κινδύνους για τους πάσης φύσεως εργαζόμενους και τους φοιτητές".

Φοιτητές, εργαζόμενοι και ο πρόεδρος του Τμήματος τονίζουν, ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες, το Τμήμα δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει, ζητώντας από την υπουργό Πολιτισμού να παραχωρηθούν άμεσα προς χρήσιν του Τμήματος οι χώροι των Παλαιών Ανακτόρων ή ως εναλλακτική λύση, το ήμισυ των Βρετανικών Στρατώνων το οποίο σήμερα καταλαμβάνεται από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη. "Οι λύσεις αυτές μπορούν να λειτουργήσουν προσωρινά, έως ότου αποκατασταθεί πλήρως και ως αρμόζει σε εθνικό μνημείο της αρχιτεκτονικής του εμβέλειας", καταλήγουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ