Παρασκευή 27 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι πυροσβέστες δε χορταίνουν με λόγια

Τις εγκαταστάσεις της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) στην Ελευσίνα επισκέφθηκε χτες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοϊδης και η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος ως ένδειξη αναγνώρισης, όπως ανακοινώθηκε, του προσφερόμενου από τους πυροσβέστες έργου στο κοινωνικό σύνολο. Ο υπουργός συνεχάρη τους 23 άνδρες της ΕΜΑΚ που πήραν μέρος στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία, καθώς και τους πιλότους και τους αξιωματικούς που πήραν μέρος στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στα διυλιστήρια του Ιμέντ. Αναφέρθηκε επίσης στην αποτελεσματικότητα του συστήματος δασοπυρόσβεσης φέτος και διαβεβαίωσε τους παρισταμένους ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να δίνει το ουσιαστικό "παρών" τόσο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του προσωπικού όσο και στην εξελισσόμενη προσπάθεια αναβάθμισης της υλικοτεχνικής υποδομής, μέσα από τα υλοποιούμενα προγράμματα, αλλά και από το σχεδιαζόμενο Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, από το οποίο στο ΠΣ θα διατεθούν πάνω από 100 εκατομμύρια δραχμές.

Ολα αυτά ειπώθηκαν μπροστά σ' ένα παράπηγμα - ερείπιο του στρατιωτικού αεροδρομίου της Ελευσίνας, μέσα στο οποίο φιλοξενούνται τα τελευταία χρόνια οι άνδρες της ΕΜΑΚ, καθώς η πολιτεία δεν έχει φροντίσει να ανεγερθούν σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις. Και βέβαια, όπως σχολίαζαν αργότερα οι πυροσβέστες, τα συγχαρητήρια είναι καλά, αρκεί να συνοδεύονται με συγκεκριμένες εξαγγελίες.

Η Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος έχει καταγγείλει πολλές φορές ότι οι πυροσβέστες νιώθουν έντονη την εγκατάλειψη της πολιτείας. Οι συνθήκες εργασίας είναι απάνθρωπες, επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας δε χορηγείται, οι υπερωρίες δεν πληρώνονται, ενώ ακόμα και ο ατομικός εξοπλισμός των πυροσβεστών είναι ξεπερασμένος και χρειάζεται ανανέωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ