Παρασκευή 27 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία της προόδου και της ειρήνης

Στη Σκάλα Λακωνίας πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η συνεστίαση του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ Λακωνίας, με τη συμμετοχή πολλών παραρτημάτων και από την ΠΕΑΕΑ Αττικής. Ο Λευτέρης Αναστασάκος,πρόεδρος του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ Λακωνίας, αρχικά καλωσόρισε τους αντιστασιακούς και τους φίλους της Εθνικής Αντίστασης που πήραν μέρος στην εκδήλωση. Στη συνέχεια αφιέρωσε την εκδήλωση στη "θρυλική ΟΚΝΕ, την ηρωική ΕΠΟΝ".

Ενώ αναφερόμενος στην Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας, ο Λ. Αναστασάκος είπε: "Η ΚΝΕ πήρε τη σκυτάλη του αγώνα και, με καθοδηγητή το ΚΚΕ, ανοίγει καινούριο δρόμο για μια δίκαιη κοινωνία για το λαό και τους νέους. Για μια κοινωνία της προόδου και της ειρήνης. Αγωνίζεται για μια κοινωνία χωρίς την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο".

Στη συνεστίαση παρευρέθηκε και ο Σπύρος Χαλβατζής,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: "Ως ΚΚΕ προωθούμε τη συμπαράσταση των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων για τη συγκρότηση ενός αντιιμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού, δημοκρατικού μετώπου πάλης. Το κάλεσμά μας αυτό, το ραντεβού που δίνουμε για συνάντηση των πιο πλατιών δυνάμεων στους λαϊκούς αγώνες δεν είναι σημερινό, έχει διαχρονική αξία. Μέσα στην κοινή πάλη, στους αγώνες δοκιμάζονται οι άνθρωποι, οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ