Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συλλαλητήριο - απάντηση

Ηχησαν χτες τα "εκσυγχρονιστικά" τύμπανα της πιο αγοραίας λαϊ κίστικης προπαγάνδας. Ο "σοβαρός" πρωθυπουργός, έκανε μια απότομη βουτιά στη γνώριμη σχολή της ψηφοθηρικής δημαγωγίας, δίνοντας άφθονη τροφή σε μια στημένη και από μέρες προετοιμασμένη επιδρομή κούφιας παροχολογίας. Οπως κούφιες ήταν και οι Σημιτικές εξαγγελίες. Κούφιες και ταυτόχρονα προκλητικές. Προκλητικές, για τον ανελέητα φορολογούμενο μισθωτό και συνταξιούχο σε ό,τι αφορά τις διαβόητες φορολογικές ελαφρύνσεις που, στην ουσία τους, ισοδυναμούν με ψύλλους στα άχυρα. Προκλητικές για τον άνεργο, στον οποίο θα δώσει λέει - και δεν ντρέπεται να το λέει - 112 χιλιάδες παραπάνω όλο το χρόνο για να μπορέσει να ζήσει! Και η πρόκληση γίνεται ακόμα πιο σαφής, αν κάνουμε πιο αναλυτικό τον υπολογισμό. Η αύξηση αυτή δίνει στον άνεργο 332 δραχμές την ημέρα και... ανεβάζει το ημερήσιο επίδομα ανεργίας στις 3.452 δραχμές, δηλαδή στο μισό περίπου του εξευτελιστικού βασικού ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη! Και αυτό, μετά από ένα τριετές "πάγωμα" του ύψους του επιδόματος, αφού η τελευταία αναπροσαρμογή του είχε γίνει την 1/1/97! Προκλητικές για τον συνταξιούχο, τον οποίο αφού κατάκλεψαν, αφού έφεραν τις συντάξεις στα προ του 1980 επίπεδα, του δίνουν τώρα τρεις χιλιάδες παραπάνω στο διαβόητο ΕΚΑΣ, το οποίο παίρνει μόνο μια μικρή μερίδα συνταξιούχων και μια υπόσχεση για "αύξηση των συντάξεων πάνω από την εισοδηματική πολιτική"... Προκλητικές και για τον ταλαίπωρο συνταξιούχο του ΟΓΑ, στον οποίο πετάνε κατάμουτρα 10.000 το μήνα - ένα κιλό ψωμί την ημέρα - ποντάροντας στην πλήρη εξαθλίωση που τον έχουν ρίξει με τις 33.000 το μήνα, που τώρα γίνονται 43.000...

Σ' αυτή την πολιτική της εξαπάτησης, της αδίστακτης ψηφοθηρίας, της κούφιας παροχολογίας, με την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει το μαύρο, άσπρο και να ρίξει ένα ισχυρό προπέτασμα καπνού πάνω από μια πολιτική βαθιά αντιλαϊκή και αντεργατική, απαντούν μαχητικά οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι. Μαζί τους συστρατεύονται οι αγρότες και η νεολαία.

Η αρχή γίνεται αύριο με το μεγάλο πανεργατικό συλλαλητήριο που οργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στη Θεσσαλονίκη και ενώ ο πρωθυπουργός θα επαναλαμβάνει τον εμπαιγμό από το βήμα των εγκαινίων της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Με την πανελλαδική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση, που οργανώνουν την ίδια μέρα πέντε συνταξιουχικές ομοσπονδίες, οι οποίες εκπροσωπούν πάνω από ένα εκατομμύριο απόμαχους της δουλιάς. Με τη συμμετοχή φοιτητών και αγροτών σ' αυτή την παγκινητοποίηση που εγκαινιάζει μια νέα περίοδο αγώνων, με στόχο την προβολή και ικανοποίηση στοιχειωδών αιτημάτων - στόχων, όπως: Διπλασιασμός του επιδόματος ανεργίας και του χρόνου επιδότησης, ώστε να ανακουφιστούν πραγματικά οι άνεργοι. Εκτακτη οικονομική ενίσχυση των συνταξιούχων και πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις, στους μισθούς και τα ημερομίσθια. Ουσιαστική αύξηση των κονδυλίων για την Κοινωνική Πρόνοια, την Κοινωνική Ασφάλιση, την Παιδεία, την Υγεία και κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας από το πλιάτσικο και τις ιδιωτικοποιήσεις. Τριανταπεντάωρο - 7ωρο - πενθήμερο με αύξηση αποδοχών. Αφορολόγητο όριο στα 3,5 εκατομμύρια και τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας. Προβάλλοντας αυτά τα αιτήματα, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν τρέφει αυταπάτες ότι θα εισακουστούν από μια κυβέρνηση ταγμένη να υπηρετεί στα τυφλά τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις της πλουτοκρατίας. Ξέρει καλά ότι θα χρειαστεί σκληρός αγώνας και γι' αυτό παίρνει τα μέτρα του προς αυτήν την κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ