Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Συγχωροχάρτι στους βιομηχάνους"

Δήλωση του προέδρου του ΕΚ Λάρισας για την προωθούμενη κατάργηση του Οργανισμού Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τ. Τσιόγκας, σε δήλωσή του σχετικά με την κατάργηση του Οργανισμού Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων, που προωθείται με τροπολογία στο νομοσχέδιο περί ίδρυσης Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, σημειώνει: "Συγχωροχάρτι στους βιομηχάνους εκείνους που, αφού κατέστησαν προβληματικές τις επιχειρήσεις τους, στη συνέχεια τις φόρτωσαν στο κράτος με τα χρέη τους, για να τις ξαναπάρουν καθαρές από χρέη, δίνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με σχετικό άρθρο για την κατάργηση του Οργανισμού Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων, που περιέχεται στο νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων.

Ολη αυτή η υπόθεση με τις προβληματικές κόστισε δισεκατομμύρια για τον ελληνικό λαό, για τα "σπασμένα" των βιομηχάνων, δημιούργησε χιλιάδες ανέργους, από τις επιχειρήσεις που έκλεισαν, κι όμως κανείς από αυτούς που δημιούργησαν τις προβληματικές και από αυτούς που έκαναν πλάτες στους βιομηχάνους, δεν έδωσε λόγο, δεν πλήρωσε τίποτα.

Κανένας πρώην ιδιοκτήτης δε δικάστηκε, πολλοί απ' αυτούς είναι και σήμερα ιδιοκτήτες τέτοιων ή άλλων επιχειρήσεων παρότι είχαν πτωχεύσει!

Κανένας δεν πλήρωσε μια δραχμή από τα χρέη που δημιούργησαν στο δημόσιο, στο ΙΚΑ, σε εργαζόμενους κλπ.

Ποιος απ' αυτούς έχασε τα περιουσιακά του στοιχεία;

Ποιος απ' αυτούς βρίσκεται στην ανεργία σήμερα;

Την ίδια στιγμή, οι αρχές εύκολα συλλαμβάνουν, δικάζουν και καταδικάζουν κάποιον μικροοφειλέτη στο δημόσιο.

Να λοιπόν, για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση δείχνει καθαρά ποια συμφέροντα εξυπηρετεί με μεγάλη συνέπεια. Οι εργαζόμενοι χρειάζεται να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ