Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τίμησαν το ολοκαύτωμα του Χορτιάτη

Εκατοντάδες αντιφασίστες τίμησαν χτες την 55η επέτειο από το ολοκαύτωμα του Χορτιάτη, όπου οι ναζί κατακτητές με τους Ελληνες συνεργάτες τους δολοφόνησαν με τον αγριότερο τρόπο πάνω από 200 ανθρώπους, μεταξύ τους πολλά παιδιά και βρέφη. Παρόντες στην εκδήλωση τιμής προς τους αθάνατους νεκρούς ήταν συνδικαλιστικοί και πολιτιστικοί φορείς, εκπρόσωποι κομμάτων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αντιστασιακών οργανώσεων κλπ. Επίσης συμμετείχαν πολλοί αντιπρόσωποι των μαρτυρικών Δήμων και Κοινοτήτων από όλη τη χώρα, όπως των Καλαβρύτων, του Διστόμου, του Βερμίου κ. ά.

Εκ μέρους του ΚΚΕ στεφάνι κατέθεσε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Γ. Κατσαρός, από την ΠΕΑΕΑ ο πρόεδρος του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης Ανδρ. Παπαθεοδώρου, καθώς και νεολαίοι από την ΚΝΕ. Σημειώνεται ότι για μια ακόμη φορά προσπάθησαν οι οργανωτές να παραγκωνίσουν το ΚΚΕ, επιβάλλοντας στο Κόμμα που υπήρξε η ραχοκοκαλιά της Εθνικής μας Αντίστασης μια θέση στη σειρά κατάθεσης των στεφανιών μεταξύ των φορέων περιορισμένης σημασίας. Μια απόπειρα και πρόκληση της σημερινής Δημοτικής Αρχής, που μετά και τις αντιδράσεις των εκατοντάδων αντιστασιακών που συμμετείχαν στην εκδήλωση, έπεσε στο κενό.

Καταγγελία της ΚΟΘ του ΚΚΕ

Το Γραφείο Τύπου της ΚΟΘ του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει:

"Ανιστόρητες και επικίνδυνες αντιλήψεις αναπτύσσονται στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χορτιάτη, όπως φάνηκε στη διάρκεια της σημερινής τελετής για τη μνήμη του ολοκαυτώματος, που προκάλεσαν τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Στην ομιλία που εκφωνήθηκε στο μνημείο των θυμάτων δεν υπήρξε καμία αναφορά στις αιτίες και τους υπαίτιους αυτής της θηριωδίας, το έγκλημα διαπράχθηκε από κάποιους γενικά ανώνυμους κακούς!!

Στην κατάθεση των στεφάνων, το ΚΚΕ δεν αναγγέλθηκε μετά το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ενώ παρίστατο με αντιπροσωπεία. Στο ερώτημα γιατί αυτή η εξόφθαλμη καταστρατήγηση, ο υπεύθυνος τελετάρχης του δήμου απάντησε ότι σύμφωνα με την άποψη του Δημοτικού Συμβουλίου "θεσμικά είναι τα κόμματα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και τα μικρότερα βέβαια κόμματα, με την προϋπόθεση να παρίσταται βουλευτής. Στη βάση αυτή εμείς ιεραρχήσαμε τις καταθέσεις".

Καταγγέλλουμε αυτές τις ωμές και απροκάλυπτες ενέργειες παραποίησης της ιστορίας και της στοιχειώδους δημοκρατικής τάξης και ευπρέπειας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ