Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Αντιδράσεις για τη δολοφονία

Εντονες συνεχίζονται οι αντιδράσεις καταδίκης για την άγρια δολοφονία του εγκλωβισμένου στα κατεχόμενα της Κύπρου, Στέλιου Χάρπα, ενώ αναμένεται η νεκροψία στη σορό του δολοφονηθέντος.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Σπ. Κυπριανού χαρακτήρισε τη δολοφονία "ως τρομερό έγκλημα, αλλά και ένα νέο μήνυμα από τους εποίκους ότι δε θέλουν να δημιουργήσουν συνθήκες συμβίωσης".

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός αναφέρει ότι το νέο αποτρόπαιο έγκλημα προστίθεται στη σειρά δολοφονιών και άλλων εγκληματικών ενεργειών εναντίον των Ελληνοκυπρίων εγκλωβισμένων που παραμένουν στην Καρπασία κάτω από συνθήκες αφόρητης καταπίεσης. Την αποτρόπαιη δολοφονία καταδικάζουν και τα άλλα κυπριακά κόμματα.

Από την τουρκοκυπριακή πλευρά, ο γγ του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Φερτί Σαμπίτ Σογιέρ, δήλωσε ότι δεν πρέπει να γίνουμε όργανα των προβοκατόρων και να δώσουμε τροφή σε αυτούς που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν την απόπειρα εμπρησμού του Τεκέ Χαλά Σουλτάν και τη δολοφονία του Στέλιου Χάρπα. Ο Τουρκοκύπριος πολιτικός κάλεσε και τις δύο πλευρές να κινητοποιηθούν για τη σύλληψη των δραστών.

Η εφημερίδα "Γενί Ντουζέν", με πρωτοσέλιδο τίτλο "Οι προβοκάτορες επί σκηνής", σημειώνει ότι όσοι δεν ανέχονται την προσέγγιση Ελλάδας - Τουρκίας και τις ελπίδες του κυπριακού λαού για λύση, προσπαθούν να δηλητηριάσουν την ατμόσφαιρα στο νησί.

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, στα Κατεχόμενα συνελήφθησαν τέσσερα άτομα ως ύποπτοι για τη δολοφονία και αναμενόταν να προσαχθούν ενώπιον του λεγόμενου Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ