Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Φουντώνει το κίνημα ενάντια στις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις

Στις 16 Σεπτέμβρη, μέρα Παμπελοποννησιακής αντιιμπεριαλιστικής, αντιΝΑΤΟικής δράση,ς με συγκεντρώσεις, πορείες και συναυλίες σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η προετοιμασία των μεγάλων κινητοποιήσεων, που ετοιμάζει το φιλειρηνικό κίνημα σε όλη τη χώρα, ενάντια στην παρουσία των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων, που η σημερινή κυβέρνηση ετοιμάζεται στα μουλωχτά να προχωρήσει σε νέα συμφωνία παραμονής τους. Το μαχόμενο κίνημα ειρήνης, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, με τις Επιτροπές της σε όλη τη χώρα, που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στο βρώμικο πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας, αντιτάσσει στην υποτέλεια και την υποταγή το συντονισμένο αγώνα. Απαιτεί να μη μετατρέπεται η χώρα σε ορμητήριο του ιμπεριαλισμού με τις βάσεις και τα στρατηγεία του ΝΑΤΟ. Το απέδειξε με τη δυναμική συγκέντρωση της Τρίτης, έξω από το νέο στρατηγείο του ΝΑΤΟ, που παραχώρησε η κυβέρνηση στον Τύρναβο, στα πλαίσια της νέας δομής του ΝΑΤΟ.

Αγωνιστικό πρόγραμμα στην Πελοπόννησο

Στην Πελοπόννησο, ανάβει σύντομα η "φωτιά" των κινητοποιήσεων με αιχμή του δόρατος την πάλη για το διώξιμο της αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης του Αραξου, όπου είναι αποθηκευμένα πυρηνικά όπλα.

Οι Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου και Νήσων (Πάτρας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αρκαδίας, Αργολίδος, Κορίνθου, Ζακύνθου, Κεφαλλονιάς - Ιθάκης, Λουτρακίου και Αιγίου) και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη,καλούν το λαό του Μωριά και των νησιών με τις πλούσιες αγωνιστικές παραδόσεις να ορθώσει ένα παλλαϊκό κίνημα αντίστασης ενάντια στη νέα Συμφωνία. Σε ανακοίνωση - πρόσκλησή τους, οι Επιτροπές υπογραμμίζουν: "Δε δεχόμαστε μια Ελλάδα υπόδουλη στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς φονιάδες. Ο λαός μας αρνείται το ρόλο του μικρού ιμπεριαλιστή για τη χώρα μας". Και συνεχίζουν: "Να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός μεγάλου λαϊκού μετώπου που θα συσπειρώνει όλες τις κοινωνικές δυνάμεις και φορείς που δρουν στην κατεύθυνση αντίστασης και ανατροπής της νέας τάξης. Για να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, να φύγουν οι βάσεις και τα στρατηγεία του, να μπει φραγμός στην αμερικανοποίηση του Αιγαίου και τη ΝΑΤΟποίηση της Κύπρου, να σταματήσει η ελληνική συμμετοχή και να επιστρέψουν όλοι οι Ελληνες στρατιώτες από τις δυνάμεις κατοχής του ΝΑΤΟ".

Το αγωνιστικό πρόγραμμα για το επόμενο διάστημα περιλαμβάνει:

* Πρόσκληση σε όλους τους μαζικούς φορείς σε δράση, κινητοποίηση και συντονισμό, δημιουργία επιτροπών αγώνα στους δήμους και τους νομούς.

* Εκκληση στους διανοούμενους, τους καλλιτέχνες της περιοχής να στηρίξουν την πάλη του λαού.

* Πρόσκληση σε δασκάλους, καθηγητές, μαθητές να μην ανεχτούν τη δαμόκλεια σπάθη των πυρηνικών της Βάσης του Αραξου.

* Καμπάνια συλλογής υπογραφών και ενημέρωσης στους χώρους δουλιάς και τα χωριά, για να μην υπογράψει η κυβέρνηση τη νέα συμφωνία.

* Μέρα ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΝΑΤΟΪΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ στις 16 Σεπτέμβρη, σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών με συγκεντρώσεις, πορείες, συναυλίες.

* Διοργάνωση κινητοποιήσεων στις 25 Σεπτέμβρη, ημέρα που έχει καθοριστεί από την ΕΕΔΥΕ, ως ημέρα δράσης ενάντια στις βάσεις.Στην Πάτρα η συγκέντρωση θα γίνει στις 25 Σεπτέμβρη και στην Καλαμάτα στις 26 Σεπτέμβρη.

* ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΑΞΟΥ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΣΤΙΣ 11.30 ΤΟ ΠΡΩΙ.

  • Δυναμικές κινητοποιήσεις προγραμματίζουν επίσης οι Επιτροπές Ειρήνης όλης της Κρήτης, στην οποία "φιλοξενείται" μια από τις μεγαλύτερες και επιτελικότερες βάσεις των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών, αυτή της Σούδας. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το συγκεκριμένο αγωνιστικό πρόγραμμα.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο πόδι η Πάτρα (2001-01-11 00:00:00.0)
Σήμερα η μέρα αντιιμπεριαλιστικής αντιΝΑΤΟικής δράσης (1999-09-16 00:00:00.0)
Αντιιμπεριαλιστική - αντιΝΑΤΟική δράση (1999-09-09 00:00:00.0)
Ξεσηκωμός ενάντια στις βάσεις (1999-09-07 00:00:00.0)
Το Σάββατο στο Ακτιο (1999-08-19 00:00:00.0)
Σήμερα, στις 6.30μμ, ο αποκλεισμός της (1999-07-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ