Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ"
Γιατί σιωπά η κυβέρνηση για το ξεπούλημα;

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, που δεν έχουν διαψευστεί μέχρι σήμερα, το 1ο Νοσοκομείο του ΙΚΑ "Η Πεντέλη" (το γνωστό ως "Παπαδημητρίου"), πουλήθηκε έναντι 7,6 δισ. δραχμών σε δύο ισχυρούς οικονομικά ομίλους στο χώρο της υγείας, στον όμιλο Αποστολόπουλου (Ιατρικό Κέντρο Αθηνών κλπ.) και στον όμιλο Κοντομηνά (Ιντεραμέρικαν - Ευρωκλινική Αθηνών κλπ.), με σκοπό - όπως αναφέρουν - εκτός των άλλων, την εκμετάλλευσή του για την ιατρική κάλυψη των αθλητών και του προσωπικού της Ολυμπιάδας του 2004, την οποία έχουν ήδη εξασφαλίσει.

Το θέμα αυτό έφεραν στη Βουλή με Ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ Αποστόλης Τασούλας και Μήτσος Κωστόπουλος,οι οποίοι επισημαίνουν πως μετά απ' όλα αυτά είναι ανάστατο όλο το προσωπικό του νοσοκομείου, που απαιτεί άμεση και λεπτομερή ενημέρωση και δηλώνει αποφασισμένο να προχωρήσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στο ξεπούλημα.

Στη συνέχεια οι δύο βουλευτές ρωτούν τους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Μ. Παπαϊωάννου και Υγείας - Πρόνοιας Λ. Παπαδήμα τα εξής:

  • Εάν αληθεύουν τα σχετικά δημοσιεύματα για πώληση του κτιρίου του 1ου Νοσοκομείου ΙΚΑ Αθηνών "Η Πεντέλη" σε ιδιώτες,
  • Εάν προτίθεται η κυβέρνηση να επιτρέψει να περάσει ο έλεγχος των λειτουργιών του 1ου Νοσοκομείου ΙΚΑ σε θυγατρική εταιρία των Ομίλων Αποστολόπουλου και Κοντομηνά, που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου φαίνεται ότι αγόρασαν την κτιριακή υποδομή του νοσοκομείου με σκοπό, εκτός των άλλων, να την εκμεταλλευτούν για την ιατρική κάλυψη της Ολυμπιάδας του 2004 και
  • Με βάση ποια νομοθεσία προχωρά η κυβέρνηση στις διαδικασίες πώλησης νοσοκομείων σε ιδιώτες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ