Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Β' ΛΥΚΕΙΟΥ
Ενας στους πέντε δεν προσήλθε για εξέταση

Και η "σφαγή" συνεχίζεται... Ενας στους πέντε μετεξεταστέους μαθητές της Β Λυκείου δεν προσήλθε χτες να εξεταστεί στο μάθημα της Ιστορίας, προτιμώντας είτε να επαναλάβει την τάξη, είτε να εγκαταλείψει το λύκειο, αποθαρρημένος από το ελιτίστικο σύστημα της "μεταρρύθμισης". Ανάλογο ήταν άλλωστε και το ποσοστό αποχής την πρώτη μέρα των πανελλαδικών επαναληπτικών εξετάσεων με την εξέταση στο μάθημα της Χημείας.

Και ενώ το υπουργείο Παιδείας επιμένει να μη δίνει στη δημοσιότητα τον συνολικό αριθμό των μαθητών της Β Λυκείου, που έμειναν μετεξεταστέοι - οι οποίοι υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 25.000 - προκειμένου να αποκρύψει το μέγεθος της αποτυχίας του συστήματος που ταυτίζει τις προαγωγικές εξετάσεις της Β Λυκείου, με τις εισαγωγικές για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, είναι προφανές ότι αν κάτω από την πίεση των μαθητικών αγώνων το υπουργείο Παιδείας δεν επανέφερε το θεσμό των μετεξεταστέων το μέγεθος της "σφαγής" θα ήταν μεγαλύτερο.

Για τους μαθητές, πάντως, που θα χαρακτηριστούν "απορριπτόμενοι", το υπουργείο Παιδείας έχει εξαγγείλει ενισχυτική διδασκαλία... κατόπιν εορτής. Την ίδια στιγμή δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει το υπουργείο ότι καλοβλέπει την πρόταση να αναλάβουν τα φροντιστήρια την ενισχυτική διδασκαλία. Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι "είναι γεγονός ότι η ενισχυτική διδασκαλία παρότι ξεκίνησε πολύ φιλόδοξα, όπως εφαρμόστηκε μέχρι σήμερα, απέτυχε πλήρως στους στόχους της. Αυτός όμως σε καμιά περίπτωση δε νομιμοποιεί την πολιτεία να μετατρέψει την παραπαιδεία σε εκπαιδευτικό θεσμό. Τα φροντιστήρια δεν μπορούν να υποκαταστήσουν το φυσικό χώρο των μαθητών που είναι και πρέπει να παραμείνει το σχολείο". Η ΟΙΕΛΕ αναφέρει επίσης ότι "ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης θα αγωνιστεί για την αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα σχολεία χωρίς τα δεκανίκια της παραπαιδείας".

Σήμερα, Σάββατο, οι επαναληπτικές εξετάσεις της Β Λυκείου συνεχίζονται με το μάθημα της Φυσικής γενικής παιδείας. Υπενθυμίζεται ότι ολοκληρώνονται στις 17 Σεπτέμβρη - ενώ δηλαδή θα έχουν ήδη ξεκινήσει τα μαθήματα στα σχολεία από τις 13 Σεπτέμβρη - κάτι που σύμφωνα με εκπαιδευτικούς και γονείς αναμένεται να δημιουργήσει πρόβλημα στην κανονική έναρξη των μαθημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ