Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΒΑΛΑ
Σε ΚΚΕ και ΚΝΕ δεν πιάνουν απειλές

Συνελήφθη, την περασμένη Τετάρτη στην Καβάλα, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ γιατί έγραφε συνθήματα, προπαγανδίζοντας τις εκδηλώσεις του 25ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή". Η σύλληψη αυτή έρχεται ως συνέχεια των πρόσφατων συλλήψεων στην Κέρκυρα και της απαγόρευσης ανάρτησης πανό στον Πειραιά.

Το στέλεχος της ΚΝΕ κρατήθηκε πάνω από δύο ώρες στο αστυνομικό τμήμα, του έγινε σωματική έρευνα και οδηγήθηκε σε κελί. Κάτω από την άμεση παράσταση διαμαρτυρίας στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αφέθηκε ελεύθερος. Αχαρακτήριστη ήταν η στάση του αξιωματικού υπηρεσίας, που με διάφορα προσχήματα κωλυσιεργούσε, παρατείνοντας την κράτηση και αρνούμενος να ενημερώσει τον διοικητή του. Μάλιστα, αρνήθηκε να δώσει το όνομά του στα στελέχη του Κόμματος και της ΚΝΕ, ενώ δε δίστασε να τους απειλήσει ότι θα ασκήσει βία για να τους απομακρύνει από το γραφείο του.

"Τέτοιου είδους ενέργειες δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνουν. Αυτό που προκαλεί όμως ερωτηματικά είναι γιατί συμβαίνουν μόνο απέναντι στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Γιατί αυτός ο υπερβάλλων ζήλος των αστυνομικών οργάνων απέναντι σε μέλη και στελέχη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ που αφισοκολλούν ή γράφουν συνθήματα; ", τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΣΠ Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ, επισημαίνοντας ότι "είναι καθαρό σε όλους, τους ενοχλεί η φωνή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, η φωνή και το κάλεσμα για αντίσταση και αντεπίθεση στην πολιτική των ευρωλιγούρηδων και ΝΑΤΟφρονων. Ενα κάλεσμα που βρίσκει ανταπόκριση σε χιλιάδες λαού και νεολαίας".

"Το έχουμε δηλώσει επανειλημμένα, θα το ξαναπούμε άλλη μια φορά: Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δε θα περάσουν. Σε ΚΚΕ και ΚΝΕ δεν πιάνουν απειλές. Το Κόμμα μας και η ΚΝΕ, ο λαός και η νεολαία έχουν πλούσια εμπειρία απέναντι σε αυταρχικές και αντιδημοκρατικές ενέργειες, που απορρέουν από την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, σκύβοντας τη μέση σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, μια πολιτική που έχει στο στόχαστρό της τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού και της νεολαίας", σημειώνει το ΣΠ.

Προειδοποιεί, δε, ότι "δε μας φοβίζουν. Η μαζική συμμετοχή της νεολαίας και του λαού της περιοχής στις εκδηλώσεις του 25ου Φεστιβάλ αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε τέτοιου είδους ενέργειες".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προσήγαγαν υποψήφιο βουλευτή του Κόμματος με πρόσχημα έλεγχο για ναρκωτικά! (2023-04-14 00:00:00.0)
Δραστηριότητες της ΚΝΕ (2004-11-12 00:00:00.0)
Πρόγραμμα εκδηλώσεων (2002-08-23 00:00:00.0)
«Χωροφυλακίστικες» πρακτικές (2002-07-21 00:00:00.0)
Χρειάζεται μια νέα λαϊκή ανάταση ενάντια στη «νέα τάξη» (2000-11-18 00:00:00.0)
Δράση ενάντια στη ναρκο-υποταγή (1997-06-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ