Κυριακή 13 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Αν... τότε

Αν βρεθείτε στο Ηράκλειο Κρήτης , τότε μη χάσετε την έκθεση που διοργάνωσαν οι τρεις Εφορείες Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων της Κρήτης με τίτλο «Κρήτη-Αίγυπτος, πολιτισμικοί δεσμοί τριών χιλιετιών», η οποία φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη. Μέσα από 527 ευρήματα, σκιαγραφείται η στενή σχέση που αναπτύχθηκε ανάμεσα στους δυο μεσογειακούς λαούς, σε διάφορους τομείς, όπως ο πολιτισμός, το εμπόριο και η τέχνη.

Αν βρεθείτε στη Μόσχα, τότε να επισκεφτείτε το Κρατικό Μουσείο Πούσκιν. Από τον Απρίλη για πρώτη φορά μετά το 1996 εκτίθεται η συλλογή «Θησαυροί της Τροίας». Τα αντικείμενα που αποτελούν τη συλλογή αυτή ανακαλύφθηκαν το 19ο αιώνα από τον Σλίμαν, Η συλλογή είχε μεταφερθεί από τη Γερμανία στη Ρωσία μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Και τέλος, αν βρεθείτε στη Νέα Υόρκη, να επισκεφτείτε το Μουσείο Μετροπόλιταν. Τέσσερις αίθουσες είναι αποκλειστικά αφιερωμένες σε αρχαιολογικά ευρήματα από την Κύπρο, που χρονολογούνται από το 2500 π.Χ. έως το 300 μ.Χ. Πρόκειται για τη συλλογή Cesnola, η οποία παραμένει η πλέον σημαντική στο δυτικό κόσμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ