Κυριακή 13 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές ιδέες
Για τους πιστούς συντρόφους

Σας καταλαβαίνουμε, θέλετε να φύγετε, να πάτε κάπου, οπουδήποτε, αλλά δεν έχετε πού και σε ποιον να αφήσετε το σκυλάκι σας ή το γατάκι σας. Μην απελπίζεστε, υπάρχουν και οι πανσιόν ζώων, αρκεί να κάνετε ένα τηλεφώνημα στις πληροφορίες του ΟΤΕ και να σας πούνε τηλέφωνα και διεύθυνση. Φυσικά, θα τηλεφωνήσετε πρώτα, γιατί τέτοια ώρα, τέτοια λόγια. Προσέξτε, όμως, αν εκείνο που θα έχει μια θέση, διαθέτει το απαραίτητο αριθμητικά εξειδικευμένο προσωπικό. Δηλαδή να υπάρχει ένα άτομο ανά δεκαπέντε ζώα. Κάθε ζώο πριν από την είσοδό του στο «ξενοδοχείο» θα πρέπει να εξετάζεται από κτηνίατρο και να συνοδεύεται με το πιστοποιητικό. Είναι απαραίτητο στο κτίριο να υπάρχουν: Κουζίνα, φαρμακείο, απομονωτήριο, χειρουργείο, ιατρείο, δωμάτιο προσωπικού σε περίπτωση διανυκτέρευσης και, φυσικά, χώρος παραμονής για χειρουργημένα ζώα. Μόνο κάτω από αυτές τις συνθήκες μπορούμε να πούμε ότι το κατοικίδιο είναι ασφαλές και δικαιολογημένα τα χρήματα, περίπου 6-7 χιλιάδες δραχμές την ημέρα, που θα σας κοστίσει.

Το σημαντικότερο όμως, είναι αυτοί οι «επαγγελματίες - ξενοδόχοι» κατοικιδίων να αγαπούν αληθινά τα ζώα. Να είναι στοργικοί και τρυφεροί και φυσικά, όταν πρέπει, να είναι και αυστηροί. Καλές διακοπές.

Για μικρές αποδράσεις

Εάν δεν αντέχετε άλλο στην πόλη, πάρτε ένα σακίδιο και κατεβείτε στο λιμάνι. Η Ανδρος, το νησί του Αιόλου, είναι μια καλή, εύκολη και κοντινή λύση. Θα επισκεφτείτε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης για να δείτε την ετήσια έκθεση με έργα του γλύπτη Χένρι Μουρ, αλλά και τη μόνιμη έκθεση, η οποία φιλοξενεί έργα των Ροντέν, Σεζάρ, Τσαρούχη, Χατζηκυριάκου - Γκίκα, Ψυχοπαίδη, Μόραλη, Τσόκλη, Μυταρά, Γαΐτη. Φυσικά, υπάρχουν και άλλα εξίσου αξιόλογα Μουσεία, όπως το Αρχαιολογικό, το Ναυτικό και το Ιδρυμα Κυδωνιέως. Μια βόλτα στην πόλη για να θαυμάσετε τα νεοκλασικά, μια πεζοπορία και μια βουτιά στη θάλασσα πριν επιστρέψετε στο Γαύριο για να πάρετε το πλοίο της επιστροφής. Πριν από το Γαύριο, στον Αγιο Πέτρο, βρίσκεται το εξαιρετικό παραδοσιακό εστιατόριο του Γιαννούλη. Καλή όρεξη και καλή επάνοδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ