Κυριακή 13 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Ενα βιβλίο και φύγαμε... .

Αν πρόκειται να λείψετε, αν πάτε κάπου μακριά, τότε μην αμελήσετε να πάρετε μαζί σας ένα καλό βιβλίο, αλλά, ακόμη κι αν μείνετε σπίτι, αφήστε μια εξαιρετική, γοητευτική ιστορία να σας πάρει μαζί της

Να σας πάει σε κόσμους, που μόνο η συγγραφέας του γνωρίζει. Να σας ξεναγήσει, να σας κινήσει το ενδιαφέρον, να σας μαγέψει και να σας κρατήσει συντροφιά εκείνες τις ώρες της ηθελημένης ή της αναγκαστικής μοναξιάς.

Η βραβευμένη συγγραφέας Ελένη Λαδιά μας προσφέρει το νέο της συγκλονιστικό και πολυεπίπεδο μυθιστόρημα «Χάρις», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πατάκη».

Η Αλεξάνδρα, η ηρωίδα του βιβλίου, αρχίζει την ιστορία της με τις εξής φράσεις. Λέει: «Φεύγω εδώ και αρκετά χρόνια, χτυπημένη από το όνειρο και την ιδέα, απομακρύνομαι σιγά και αθόρυβα, μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα, φεύγω, κι ας είναι άγνωστος ο τόπος της καταγωγής και του προορισμού. Φεύγω, αφήνοντας το ομοίωμά μου στη γη να παρακολουθεί τα συμβαίνοντα, θεατής ουδέτερος και νεκρός». Η Αλεξάνδρα φεύγει και εμείς την ακολουθούμε, φράση τη φράση, σελίδα τη σελίδα, μέχρι που να φτάσει στο κτίριο με τη φωτεινή επιγραφή: «Χάρις», για να ζήσει, και μαζί με αυτήν και οι αναγνώστες, συναρπαστικές στιγμές, ακούγοντας τις αφηγήσεις των άλλων ενοίκων. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό, διαφορετικό, πρωτότυπο μυθιστόρημα, γραμμένο με τη λιτή, λογοτεχνική, περιεκτική και μοναδική, θα λέγαμε, γραφή, της Ελένης Λαδιά.

Ακόμη μια λογοτεχνική πρόταση έχουμε να σας κάνουμε και ακούει στο όνομα: «Αντζελίνα» του Λουί Γκιγιού, εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή». Ο Γάλλος συγγραφέας γεννήθηκε στα 1899 και πέθανε το 1980. Μέσα από τα έργα του, εξέθεσε το ρόλο των διαφωτιστών για την αφύπνιση της εργατικής τάξης, ταυτόχρονα κατήγγειλε τους πολιτικούς, που ηγούνταν πολιτικών κινημάτων και είχαν αποκτήσει αστικές συνήθειες. Η απέχθεια για τη δύναμη του χρήματος και η αγάπη του για το λαό αποτελούν βασικά στοιχεία των έργων του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ