Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
H δυστυχία να 'σαι παιδί σε ΗΠΑ και Βρετανία

ΗΠΑ και Βρετανία είναι πρώτες και «καλύτερες» σε προληπτικούς και μη πολέμους, αλλά τελευταίες στη λίστα των βιομηχανικά αναπτυγμένων χωρών όσον αφορά την ποιότητα του βιοτικού επιπέδου των παιδιών. Αυτό δεν το διαπιστώνει ο «Ρ», αλλά ...η τελευταία έκθεση της ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ για την ευζωία των παιδιών στις 21 ισχυρότερες βιομηχανικά χώρες. Ασφαλώς και δεν πρόκειται για σχήμα οξύμωρο, αλλά για φυσικό παρεπόμενο της κατάστασης στις λεγόμενες μητροπόλεις του ιμπεριαλισμού.

Ετσι, τα πολλά «λεφτά» δεν πάνε στις ΗΠΑ για τον εμβολιασμό των παιδιών, ούτε για ενημερωτικές εκστρατείες αποτροπής παιδικών ατυχημάτων (διαπιστώνει η ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ, που απ' αυτήν την άποψη κατατάσσει τις ΗΠΑ στην προτελευταία θέση...). Η πολιτική του κάθε Μπους δεν προωθεί την ανάπτυξη υγιών οικογενειακών σχέσεων, αλλά την αλλοτρίωση (επισημαίνουν τα στοιχεία της έκθεσης...).

Αντίστοιχα δύσκολη είναι η ζωή και για τα παιδιά στη Βρετανία. Η πολιτική του Μπλερ και των ομοίων του οδηγεί το Λονδίνο στην τελευταία θέση της λίστας της ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ, όσον αφορά την έλλειψη οικογενειακής θαλπωρής, της στοιχειώδους σωστής διατροφής...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ