Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας ο Κ. Κουλούρης

Την αποπομπή του Κ. Κουλούρη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε χτες ο Γ. Παπανδρέου, μετά τις δηλώσεις του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κατά του Θ. Πάγκαλου.

Ο Γ. Παπανδρέου είχε αποφασίσει τη διαγραφή του Κ. Κουλούρη, από προχτές αλλά την ανακοίνωσε χτες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ενώ με επιστολή που απέστειλε το βράδυ της προηγούμενης Τρίτης είχε ενημερώσει σχετικά και την Πρόεδρο της Βουλής.

Αφορμή για την αποπομπή του Κ. Κουλούρη, εκτός από τις δηλώσεις εναντίον του Θ. Πάγκαλου ήταν ότι άφησε αιχμές και προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για την ανοχή της απέναντι στον Θ. Πάγκαλο.

Ο Γ. Παπανδρέου, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, αναφερόμενος στην αποπομπή του Κ. Κουλούρη, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι «στο δρόμο προς τις εκλογές δε θα επιτρέψω σε κανέναν να χαλάσει τη συνοχή του ΠΑΣΟΚ» και πρόσθεσε ότι «αν χρειαστεί θα πάρει παρόμοιες αποφάσεις και στο μέλλον»... Απευθυνόμενος, στον Θ. Πάγκαλο και χωρίς να καταδικάσει τις δηλώσεις του φέρεται να είπε ότι αυτές «προκάλεσαν σύγχυση» και ότι «ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ δε θέλει παραφωνίες». Διακριτικές αποστάσεις στην αποπομπή του Κ. Κουλούρη κράτησε ο Ευάγ. Βενιζέλος.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Γ. Παπανδρέου, ο Κ. Κουλούρης με γραπτή δήλωσή του, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Είναι πολύ καθαρό πως η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ άλλον θα έπρεπε να διαγράψει, αλλά άλλον ήθελε πραγματικά να διαγράψει και το έπραξε».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Π. Ευθυμίου, απέφυγε να απαντήσει στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων αν με βάση το σκεπτικό του Γ. Παπανδρέου «κακώς παραμένει στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο Θ. Πάγκαλος», παραπέμποντας στις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

  • Εξάλλου, χτες στο Πολιτικό Συμβούλιο αποφασίστηκε το Προγραμματικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ να πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Μάη και το συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ από τις 29 έως 31 Μάρτη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ