Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Σταθερά αυξανόμενα κέρδη

Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «Νέα»
Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «Νέα»
Απειλείται, λέει, η κοινωνική συνοχή!

Και κάτι έπαθε η φοράδα στο αλώνι!

Ανακάλυψαν, λέει, οι αστοί, ότι είναι μικρή η παραγωγική βάση της χώρας κι έτσι δεν «παράγει» θέσεις εργασίας!

Κάτσε εσύ να κλαις για τα κλωστοϋφαντουργεία και τα τσαγκαράδικα που έκλεισαν. Πρώτη παντιέρα, στη ναυτιλία, η πειρατική της Λιβερίας, από ελληνόκτητα πλοία, απ' αυτά ακριβώς από τα οποία συνεχίζουν να εκδιώκονται οι Ελληνες ναυτεργάτες. Χωρίς φρένα το ράλι κερδοφορίας των τραπεζών, αυτών ακριβώς από τις οποίες δανείζεσαι για να ψωνίσεις στο σούπερ μάρκετ.

Ρώτα το διπλανό σου, λοιπόν, πόσες φορές από το «σταθεροποιητικό» του 1985 ψήφισε ξανά και ξανά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, που θα τις «παρήγαγε» η «νέα οικονομία».

Που πάει να πει: Βρίσκουν και κάνουν. Ετσι, την ώρα που η ΕΕ και ο ΣΕΒ σού λένε ετοιμάσου για ατομικές συμβάσεις, «εσύ» συνεχίζεις να τρέχεις να ξεδιαλύνεις, αν φταίει η άτιμη που χάθηκε το καλό παιδί, αν ήταν ένα ή δύο τα βιάγκρα της πράξης...

Αντί να δώσεις μια στο γυαλί να το σπάσεις, την ώρα που ακούς τον Γκαργκάνα να σε προκαλεί ότι καταναλώνεις περισσότερα από όσο παράγεις...

Ψέμα ότι δεν παράγεις, ψέμα κι ότι καταναλώνεις πολλά. Ψέμα κι ότι τα νοικοκυριά επιλέγουν να δανειστούν. Το δάνειο έρχεται όταν σου λείπουν. Και λείπουν πολλά από την εργατική οικογένεια.

Είναι άλλο θέμα το αν θα πρέπει να πάμε στην τράπεζα, ή είναι προτιμότερο να μην καλύψουμε την ανάγκη, κι άλλο το αν η ανάγκη υπάρχει.

Και ξέρεις την ώρα που έχεις ανάγκη ότι από τα δικά σου χέρια περνάει πλούτος, που καταλήγει στο πουγκί του κάθε Γκαργκάνα. Αυτός ο πλούτος σού ανήκει, αργά ή γρήγορα θα το συνειδητοποιήσεις κι αυτό σπεύδουν να προλάβουν ενοχοποιώντας σε.

Διάβασε ανάποδα τη λύση που προτείνουν: Εσύ είσαι που καλείσαι πάλι να γονατίσεις, για να αυξηθούν τα δικά τους κέρδη. Οσο θα συνεχίζεις να ελπίζεις στα καλά που «δεν μπορεί θα έρθουν άμα εξευρωπαϊστούμε», τόσο θα γονατίζεις.

Διάβασε ανάποδα το πικρόχολο της «Αυγής» και μέτρα ανάλογα τι είναι αυτό που τους ενοχλεί κάθε που κατεβαίνεις στο δρόμο. Πάνω που πάνε να στήσουν ένα «κίνημα» με ρόλο επιδοτούμενης ΜΚΟ της ΕΕ, βγαίνεις στο δρόμο και χαλάς τη σούπα...

Ασχετο: Ο κόσμος το 'χει τούμπανο για το πώς στήνονται κάτι παράξενες οργανώσεις, που κύρια αποστολή τους έχουν να εξασφαλίσουν άλλοθι στο σύστημα να κυνηγά ό,τι παραπέμπει σε ανατροπή. Αλλά εδώ ξεπέρασαν τον εαυτό τους: Ο μαφιόζος, λέει, πολιτικοποιήθηκε στη φυλακή! Εχει δίκιο ο Παπαχελάς: Τόσο κουτόχορτο χρειάζεται περισσότερους στο «σπρώξιμο».


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ;
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ