Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
Υπόδειγμα δημοκρατίας η ΕΕ!

Φανατικός οπαδός της ΕΕ εμφανίστηκε ο Κάρολος Παπούλιας, εξωραΐζοντας το αποκρουστικό πρόσωπο του οικοδομήματος των πολυεθνικών και υποστηρίζοντας την παραπέρα αντιδραστικοποίησή του μέσω και της υιοθέτησης του «ευρωσυντάγματος».

Μιλώντας χτες στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας, όπου ανακηρύχτηκε επίτιμος διδάκτορας της Νομικής Σχολής, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ούτε λίγο ούτε πολύ εμφάνισε την ΕΕ ως «σύγχρονο παράδεισο» και άρα πρέπει να αισθάνονται τυχεροί όσοι είναι «εντός». Και αυτό, τη στιγμή που οι λαοί της ΕΕ δένονται χειροπόδαρα με τους ευρωτρομονόμους, το φακέλωμα ακόμα και του DNA, τους υπερεθνικούς μηχανισμούς καταστολής, κ.ο.κ.

Αφού εμφάνισε την ΕΕ ως θεματοφύλακα του διεθνούς δικαίου και των δημοκρατικών δικαιωμάτων, προσπάθησε να πείσει ότι στο πλαίσιό της θα λυθούν με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα με Τουρκία και ΠΓΔΜ, ενώ είναι γνωστό ότι η ΕΕ κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Θέλοντας έτσι να στείλει ένα μήνυμα προς την Αγκυρα και τα Σκόπια είπε ότι «θεωρούμε ότι οι σχέσεις μας με υποψήφια μέλη οφείλουν να είναι σχέσεις αρχών, όπου διαιρέσεις κρατών, κατοχές εδαφών, παραχάραξη της ιστορίας ή επιλεκτική αποδοχή του ευρωπαϊκού κεκτημένου δεν αποτελούν αποδεκτές προσεγγίσεις»...

Ο Κάρολος Παπούλιας αναφερόμενος στο «θεσμικό πρόβλημα» της ΕΕ, δηλαδή στη διατήρηση - ακόμα - της ομοφωνίας στη λήψη των αποφάσεων, τάχτηκε υπέρ «μιας δυναμικής Ευρώπης, ικανής να λαμβάνει αποφάσεις», αποδίδοντας μεγάλη σημασία στις πρωτοβουλίες της γερμανικής προεδρίας για τη νεκρανάσταση του εκτρωματικού ευρωσυντάγματος. «Αναμένουμε τη δήλωση του Βερολίνου και πιστεύουμε ότι εκεί θα οριστούν με ακρίβεια αλλά και ρεαλισμό όχι μόνο οι στρατηγικοί μας στόχοι αλλά και η διαδικασία επίτευξής τους».

Αναφερόμενος στην ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στην ΕΕ έκανε λόγο για «ιστορική εξέλιξη, στρατηγικής σημασίας» για τις δύο χώρες και τα Βαλκάνια, αναφέροντας ότι πάντα θεωρούσε «τη διεύρυνση στη ΝΑ Ευρώπη ως μια νομοτελειακή πορεία (!) για την Ενωση». Ειδικά για τη Βουλγαρία είπε ότι «πέτυχε ένα πολιτικό, θεσμικό και οικονομικό θαύμα».

Ο Κάρολος Παπούλιας αναχώρησε χτες το απόγευμα για το Βουκουρέστι, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο Σότσι ο Κάρολος Παπούλιας (2014-02-05 00:00:00.0)
Αλλοθι για να περάσουν τα μέτρα (2012-09-12 00:00:00.0)
«Πιο ενεργός ρόλος» της ΕΕ στις διεθνείς κρίσεις (2006-09-20 00:00:00.0)
«Ευρωλεωφορείο» αποπροσανατολισμού! (2005-05-21 00:00:00.0)
Με το «Ευρωσύνταγμα» χτυπιούνται οι κατακτήσεις του λαού (2005-03-12 00:00:00.0)
Νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας με δικομματική συναίνεση (2005-02-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ