Σάββατο 21 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
«Ευρωλεωφορείο» αποπροσανατολισμού!

«Πιάτσα» στις πλατείες των πρωτευουσών των νομών της Θεσσαλίας έκανε αυτές τις μέρες το διαβόητο «ευρωλεωφορείο», που δρομολογεί και στέλνει η κυβέρνηση σε πολλές περιοχές της χώρας, επιχειρώντας τον εξωραϊσμό της ΕΕ και του «ευρωσυντάγματος». Χτες, το «ευρωλεωφορείο» στάθμευσε σε Καρδίτσα και Τρίκαλα και προχτές σε Λάρισα και Βόλο. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι την ημέρα που ήταν στη Λάρισα, στην πόλη βρισκόταν και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γ. Βαληνάκης, ο οποίος, προσπαθώντας να κάνει το μαύρο - άσπρο και να ρίξει «στάχτη στα μάτια» του λαού της περιοχής χαρακτήρισε την υπογραφή του «ευρωσυντάγματος» «ως ένα βήμα μπροστά για ολόκληρη την Ευρώπη».

Την κυβερνητική επιχείρηση εξωραϊσμού της ΕΕ και του «ευρωσυντάγματος» κατήγγειλαν οι κομμουνιστές της περιοχής που πραγματοποίησαν εξόρμηση στις πλατείες, όπου στάθμευσε το ευρωλεωφορείο. Επίσης, ανακοινώσεις εξέδωσαν οι ΝΕ του ΚΚΕ και στους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς, στις οποίες επισημαίνεται: «Η κυβέρνηση, αφού αρνήθηκε να θέσει το λεγόμενο "ευρωσύνταγμα" στην κρίση του λαού, χωρίς καν να του δώσει τη δυνατότητα της πολύπλευρης ενημέρωσής του για τα χαρακτηριστικά του και για το χαρακτήρα της ΕΕ και αφού το ψήφισε μαζί με το ΠΑΣΟΚ, μας έστειλε τώρα και το ευρωλεωφορείο. Το στέλνει για να εξωραΐσει την ΕΕ και το ευρωσύνταγμα που συνταγματοποιεί όλες τις μέχρι τώρα αντιλαϊκές συνθήκες της ΕΕ».

Και υπογραμμίζουν: «Το "ευρωσύνταγμα" αποτελεί το ανώτατο θεσμικό όργανο της εξουσίας του ευρωενωσιακού κεφαλαίου και στόχο έχει να αναγάγει σε υπέρτατο νόμο τη διαβόητη ανταγωνιστικότητα, τις τέσσερις ελευθερίες κίνησης του κεφαλαίου, συνολικά την ασύδοτη δράση και εκμετάλλευσή του σε βάρος της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων.

Γι' αυτό η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το στηρίζουν. Γι' αυτό δέχονται και οι δύο να μπει το "ευρωσύνταγμα" πάνω από το Ελληνικό Σύνταγμα. Δέχονται να εκχωρηθούν κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας υπέρ των διακρατικών αποφάσεων.

Με τους ευρωτρομονόμους, με τα ευρωεντάλματα, με τις δυνάμεις ταχείας επέμβασης και με μια σειρά άλλους κατασταλτικούς μηχανισμούς που εμπεριέχονται, πλέον, στο λεγόμενο ευρωσύνταγμα, επιδιώκεται η θωράκιση του κράτους των πολυεθνικών και η ενδυνάμωση της πυγμής και της επίθεσής του κατά των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων όλων των χωρών της ΕΕ. Ετσι, θεσμοθετείται ο μεσαίωνας για τους εργαζόμενους.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει την πάλη κατά του ευρωσυντάγματος και λέει ότι οι λαοί έχουν ένα δρόμο. Το δρόμο της απειθαρχίας, της ανυπακοής, της ρήξης με την πολιτική του κεφαλαίου. Μ' αυτήν τη γραμμή γίνεται αποτελεσματική η λαϊκή πάλη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιλαϊκή επίθεση «μέσα» και «έξω» (2006-06-15 00:00:00.0)
Να μείνει στα χαρτιά! (2005-02-25 00:00:00.0)
... και ψάρεμα στα θολά νερά (2005-02-22 00:00:00.0)
Θεσμοθετούν το Μεσαίωνα (2005-02-19 00:00:00.0)
Πάνω απ' όλα η «υπόθεση της ΕΕ» (2004-06-22 00:00:00.0)
Ευρωσύνταγμα για ποιον; (2003-10-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ