Σάββατο 21 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Απίστευτο (1)

Χτες, η στήλη δημοσίευσε ένα μικρό κομμάτι από την τοποθέτηση της κυρίας Ευαγγελίας Τζαμπάζη, ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ, σε ημερίδα που οργάνωσε στην Αθήνα το Ιδρυμα «Ανδρέας Παπανδρέου» για τα ναρκωτικά, στην οποία χαιρέτισε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σήμερα, είμαστε στην ...ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε ένα ευρύτερο απόσπασμα από την εμπνευσμένη εισήγηση της κυρίας ευρωβουλευτού.

Πάρτε μια γεύση:

*

«...κάθε προσπάθεια μείωσης της χρήσης, αλλά η αποτροπή της έναρξής της, πρέπει να ιδωθεί και με μια άλλη οπτική (...).

Κι αν το έως σήμερα αξιακό μας σύστημα δεν είναι ικανό, να παρέχει κατευθύνσεις ουσίας, πρέπει να εφεύρουμε ένα νέο. Ενα σύστημα αξιών που όλους να μας αφορά και όλους να μας περιλαμβάνει (...).

Ας ενημερώσουμε, χωρίς φόβο και χωρίς πάθος, για τις ουσιαστικές διαφορές των εθιστικών ουσιών.

Οταν η χρήση των μαλακών, όπως συνηθίζουμε να τα αποκαλούμε, ναρκωτικών έχει τέτοιο βαθμό διάδοσης, ανάμεσα σε ανήλικους χρήστες, θεωρώ πως πρέπει να τους πείσουμε, πως αν πρόκειται έτσι κι αλλιώς να δοκιμάσουν κάποιο ναρκωτικό, είτε για να γίνουν αρεστοί και αποδεκτοί στη μικροκοινωνία τους, είτε για να γνωρίσουν την εμπειρία, ας επιλέξουν το λιγότερο επικίνδυνο, το λιγότερο εθιστικό.

Η παρουσίαση των επιλογών στη λογική του "εκ των δύο κακών το μη χείρον, βέλτιστον" ακούγεται ως ακραία και ίσως παρακινδυνευμένη. Μπορεί όμως να λειτουργήσει ως δικλείδα ασφαλείας, τουλάχιστον σε έναν πρώτο βαθμό, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τις σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα σε ένα γονέα, ή δάσκαλο με τον έφηβο (...)»!!!

***

Αγαπητοί αναγνώστες, καλά διαβάσανε τα ματάκια σας! Αυτά είπε η κυρία ευρωβουλευτής!

Η ...σοσιαλίστρια!

Αν, λοιπόν, θέλετε να είστε «καλοί» γονείς, αν θέλετε να σας εμπιστεύεται το παιδί σας (και ακόμα περισσότερο να σας εμπιστεύεται ο ντίλερ του παιδιού σας!), αν θέλετε να είστε «καλοί» δάσκαλοι και να σας «ακούει» ο μαθητής σας, πηγαίντε και πέστε του:

«Ακου, παιδάκι μου, αφού θα πάρεις που θα πάρεις ναρκωτικά, αντί για ηρωίνη, δεν παίρνεις λίγο χασισάκι, παιδάκι μου, να κάνεις και συ τη δουλιά σου, να έχω και γω ήσυχο το κεφάλι μου»!!!

*

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανωτέρω «σύσφιξη» των σχέσεων μεταξύ γονιών - παιδιών απευθυνθείτε στην κυρία ευρωβουλευτή. `Η ακόμα καλύτερα στον πρόεδρο του κόμματός της. Τον κύριο Γιώργο Παπανδρέου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ