Σάββατο 21 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αύριο η μεγάλη πορεία ειρήνης

Στις 10 το πρωί από το στρατόπεδο Κόδρα

Από την περσινή πορεία ειρήνης στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από την περσινή πορεία ειρήνης στη Θεσσαλονίκη
Αύριο, Κυριακή 22 του Μάη, πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη η μεγάλη πορεία ειρήνης που διοργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης. Θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από το στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά και θα καταλήξει στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη στη συμβολή των οδών Ερμού και Βενιζέλου στο κέντρο της πόλης, όπου πριν από 42 χρόνια δολοφονήθηκε ο αγωνιστής της ειρήνης.

Ο φιλειρηνικός λαός της Θεσσαλονίκης και η νεολαία, μέσα από τη μαζική συμμετοχή τους στην αυριανή πορεία, θα τιμήσουν τον τιτάνιο αγώνα των λαών στη νίκη κατά του φασισμού και θα διαδηλώσουν την απόφασή τους να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στη νέα ιμπεριαλιστική τάξη. Θα τιμήσουν τους λαϊκούς αγωνιστές που θυσιάστηκαν στην υπόθεση της υπεράσπισης της ειρήνης. Θα καταγγείλουν τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που ενέπλεξαν τη χώρα μας σ' αυτά.

Με τη στάση που θα πραγματοποιηθεί έξω από το Γ΄ Σώμα Στρατού, όπου εδρεύει το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο, θα καταδικάσουν τις προσπάθειες για παραπέρα αναβάθμιση της Θεσσαλονίκης σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο και θα απαιτήσουν να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ.

Η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους φιλειρηνικούς πολίτες, όλο τον εργαζόμενο λαό και τη νέα γενιά να στρατευτούν μαζικά στο κίνημα ειρήνης, στον αγώνα ενάντια στον ευρωαμερικανικό ιμπεριαλισμό. Να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή πορεία και βαδίζοντας στα βήματα του Λαμπράκη, του Νικηφορίδη, να ενισχύσουν το μέτωπο αντίστασης στη νέα ιμπεριαλιστική τάξη. Να απαιτήσουν τον άμεσο τερματισμό της κατοχής και την απομάκρυνση όλων των ξένων στρατευμάτων από το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Να δηλώσουν αγωνιστικά τη συμπαράστασή τους σε όλους τους λαούς που αγωνίζονται για την απελευθέρωσή τους από τον ιμπεριαλιστικό ζυγό και να απαιτήσουν απεμπλοκή της Ελλάδας από τους τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να φύγουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις από την Ελλάδα.

Σε μαζική συμμετοχή στην πορεία ειρήνης καλεί και το Σωματείο Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Θεσσαλονίκης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πορείες Ειρήνης και εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα (2015-05-10 00:00:00.0)
Μια Πορεία για την Ιστορία (2005-05-10 00:00:00.0)
Φιλειρηνικός «συναγερμός» (2000-05-13 00:00:00.0)
Αύριο η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία (1999-05-22 00:00:00.0)
Μήνυμα αντίστασης στα σχέδια των ιμπεριαλιστών (1998-05-26 00:00:00.0)
Πλούσιο το φετινό Δεκαήμερο Ειρήνης (1996-05-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ