Σάββατο 21 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
«Δε θα σας ανεχθούμε άλλο!»

Πραγματοποιήθηκε χτες μαχητικό αντιΝΑΤΟικό - αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο

Συλλαλητήριο ενάντια στην παρουσία των ΑμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων και τη δημιουργία του ΝΑΤΟικού Ναυτικού «αντιτρομοκρατικού» κέντρου εκπαίδευσης που ετοιμάζουν στη Σούδα, πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στα Χανιά μετά από κάλεσμα της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ, με αφορμή και την άσκηση του ΝΑΤΟ «SEA DAY» που ξεκίνησε χτες το απόγευμα στο λιμάνι της Σούδας με την παρουσία του ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Η συγκέντρωση έγινε στις 7.30 το απόγευμα στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς όπου εργαζόμενοι, αγρότες, συνταξιούχοι, γυναίκες και νεολαία έδωσαν μαχητικό «παρών», καταγγέλλοντας τόσο την παρουσία των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στον τόπο τους όσο και τις ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που επιτρέπουν, παρέχοντας κάθε είδους διευκόλυνση, στους ιμπεριαλιστές να συμπεριφέρονται σαν επικυρίαρχοι σε χώρα προτεκτοράτο.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γιάννης Λιονής, μέλος της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ, ο οποίος τόνισε ότι η ύπαρξη των βάσεων στο νησί και σε συνδυασμό με τις ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στις δολοφονικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, κάνουν την Ελλάδα συνυπεύθυνη για το αιματοκύλισμα πολλών λαών ανά την υφήλιο. Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι «το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα που έδωσε βροντερό "παρών" με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του χανιώτικου λαού ενάντια στον πόλεμο του Ιράκ, αλλά και παλιότερα, συνεχίζει τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και για το διώξιμο των αμερικανικών βάσεων από τον τόπο μας.

Ο ιμπεριαλισμός και τα όργανά του, πρόσθεσε, σχεδιάζουν μαύρο μέλλον για τους λαούς. Η απεμπλοκή από αυτούς και η πάλη για εξουσία Λαϊκή, είναι ο πραγματικός μονόδρομος για το λαό μας και για κάθε λαό. Και κατέληξε: Σήμερα δηλώνουμε στους ιμπεριαλιστές και τους εκπροσώπους τους ότι δε θα σας ανεχτούμε άλλο! Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Αμέσως μετά η συγκέντρωση με κόκκινες σημαίες και αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα πραγματοποίησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ