Σάββατο 21 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Δήλωσε έτοιμος... να κυβερνήσει

Η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι είναι «φαύλη» και προχωρά «στην ιδιοποίηση και τη χρησιμοποίηση του κράτους» με αποτέλεσμα η ελληνική κοινωνία να «απογοητεύεται». Αυτές είναι μόνο μερικές από τις φράσεις που χρησιμοποίησε ο Γ. Παπανδρέου για να επιτεθεί στην κυβέρνηση με αφορμή την παραίτηση του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών Θ. Χούλη, αναπαράγοντας ουσιαστικά με άλλες εκφράσεις την κριτική που δεχόταν το ΠΑΣΟΚ για ανάλογα... περιστατικά όταν στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρισκόταν η ΝΔ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην ομιλία του κατά τη διάρκεια του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματός του ανέφερε ότι η κυβέρνηση «υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς και είναι βαρύτατα εκτεθειμένη στη συνείδηση του Ελληνα πολίτη». Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δημιούργησαν το «κομματικό κράτος», έφτιαξαν τα «πράσινα» και τα «γαλάζια» παιδιά αλλά και οι δυο κόπτονται όταν δε βρίσκονται στην κυβέρνηση για τη «διαφάνεια» και την «ηθική». Ζητούν την εξουσία από τον ελληνικό για να «καθαρίσουν» τον τόπο, αλλά όταν την κατακτήσουν διαχειρίζονται απλά τη σήψη του καπιταλιστικού συστήματος που υπηρετούν.

Ο Γ. Παπανδρέου οριοθετώντας το στόχο της... επίθεση του στην κυβέρνηση σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε το μέλλον του τόπου στην κυβέρνηση Καραμανλή, καθώς οδηγεί τη χώρα στην οπισθοδρόμηση και δεν αποτελεί αξιόπιστη λύση» και συμπλήρωσε: «Εμείς θα είμαστε έτοιμοι όταν μας καλέσει ο ελληνικός λαός. Και είμαι σίγουρος θα μας καλέσει σύντομα».

Μάλιστα σ' αυτή την πορεία προς την εξουσία ο Γ. Παπανδρέου κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να συμμετέχουν «από τις 27 έως τις 30 Μάη στις Ιδρυτικές Δημοτικές Συνελεύσεις» του ΠΑΣΟΚ που σύμφωνα με τον ίδιο θα γίνουν σε όλους τους δήμους της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ