Σάββατο 21 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σοβαρά... επιχειρήματα

Τώρα τον «έσβησαν» τον Σιούφα. Τον «παίζουν σκληρά» στο δικό του «γήπεδο». Τον πολεμούν με τα δικά του όπλα! Ποιοι; Μα η διοίκηση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, η οποία με ανακοίνωσή της σχολιάζει τις δηλώσεις του υπουργού για το πρόβλημα ηλεκτροδότησης της χώρας (ελέω «απελευθέρωσης» της αγοράς ενέργειας).

Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΒΕΕ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων οδηγεί σε αύξηση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας - σας μεταφέρουμε την ουσία των επισημάνσεων - κι έτσι ένα διευρυμένο ωράριο ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο θα επιφέρει μόνον ενεργειακή επιβάρυνση και αύξηση του λειτουργικού κόστους.

Αυτά παθαίνει κανείς όταν προσπαθεί να θάψει όσο πιο βαθιά γίνεται την αγωνιστική διεκδίκηση. Οχι μόνο συμμετέχει στους προσχηματικούς διαλόγους προσφέροντας χρόνο και λόγο στην ευκαιριακή επιχειρηματολογία της κυβέρνησης, αλλά υιοθετεί και τη λογική της άλλης πλευράς. Ποιος ξέρει, λίγο ακόμη και μπορεί να συμφωνήσουν με την κυβέρνηση. Δε θα συμφωνήσει, όμως, η συντριπτική πλειοψηφία των μικρών ΕΒΕ που ξέρουν ότι το σχεδιαζόμενο ωράριο θα είναι και η καταδίκη τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ