Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
H Ευρωπαϊκή Ενωση και οι κυβερνήσεις γνώριζαν

Τις τεράστιες ευθύνες της ΕΕ και των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, άρα και των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, στο ζήτημα της συγκάλυψης των απαγωγών και αερομεταφορών που διενήργησε η CIA, όπως και γενικότερα στην καταρράκωση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων υπό το πρόσχημα της «τρομοκρατίας», υπογραμμίζει η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη». Ζητά από την ελληνική κυβέρνηση, επιτέλους να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση. Καλεί δε τον ελληνικό λαό να εντείνει την πάλη του για την καταδίκη της τρομοκρατίας του ιμπεριαλισμού, για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών ελευθεριών.

Οπως τονίζει, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωσή της, η υπόθεση σχετίζεται άμεσα και με τις απαγωγές το καλοκαίρι του 2005, Πακιστανών που ζουν στην Ελλάδα, «που η κυβέρνηση σκανδαλωδώς προσπαθεί να κουκουλώσει. Σχετίζεται, επίσης, και με τις εσκεμμένες και συνεχιζόμενες διώξεις και απειλές σε βάρος του προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα κ. Τζαβέντ Ασλάμ, που συνέβαλε καθοριστικά στην αποκάλυψη των απαγωγών, καθώς και σε βάρος του αντιπροέδρου πολλών άλλων μελών της ίδιας Κοινότητας».

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει την παρελκυστική και αποπροσανατολιστική τακτική αποποίησης των ευθυνών της και να προχωρήσει στη σε βάθος διερεύνηση της σοβαρής αυτής υπόθεσης. Καλεί τον ελληνικό λαό να διεκδικήσει να χυθεί άπλετο φως και να εντείνει την πάλη του για την καταδίκη της τρομοκρατίας του ιμπεριαλισμού, για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ