Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οταν η «Αυγή» ανακάλυψε το «Μεγάλο Αδελφό»

...ξεχνώντας ότι είναι παιδί του Αμστερνταμ

Το πρωτοσέλιδο της χτεσινής «Αυγής» ασχολήθηκε με το πραγματικά πολύ σοβαρό θέμα της απόφασης της κυβέρνησης να προσχωρήσει η Ελλάδα στη Συνθήκη του Πριμ, απόφαση που ανακοινώθηκε από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής στις 13 Φλεβάρη 2007. Ο/η αρθρογράφος μάλιστα ξεκινάει το ρεπορτάζ αναφέροντας συγκεκριμένα: «στην κόλαση του πραγματικά "μεγάλου αδελφού" εισέρχεται η Ελλάδα». Αυτό που δε λέει είναι ότι ο «μεγάλος αδελφός» είναι «παιδί» του Αμστερνταμ.

Είναι γνωστό ότι η Συνθήκη του Πριμ λέγεται και Σένγκεν ΙΙΙ, ακριβώς επειδή αποτελεί εξέλιξη προς το χειρότερο της Συνθήκης Σένγκεν. Ως γνωστόν, η Συνθήκη Σένγκεν ενσωματώθηκε στο κοινοτικό δίκαιο με τη Συνθήκη του Αμστερνταμ, για την οποία ο Συνασπισμός είχε ψηφίσει λευκό στην ελληνική Βουλή.

Το ερώτημα είναι: Τώρα ανακάλυψε η «Αυγή» ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι η «κόλαση του μεγάλου αδελφού»; Τότε, γιατί συντονίζεται με τις αστικές πολιτικές δυνάμεις στην επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ, που τόσα χρόνια αποκαλύπτει στον ελληνικό λαό ότι η ΕΟΚ τότε, ΕΕ τώρα, είναι κόλαση τόσο για τα κοινωνικά -εργατικά όσο και για τα δημοκρατικά δικαιώματα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, αλλά και των υπόλοιπων λαών των χωρών της ΕΕ; Πώς αυτή η έκρηξη «αντιευρωπαϊσμού» (για να χρησιμοποιήσουμε μια συνηθισμένη κατηγορία ενάντια στο ΚΚΕ) συνδυάζεται με την υποστήριξη από την «Αυγή» και το Συνασπισμό του «ευρωπαϊκού προσανατολισμού» της χώρας μας, υπό τη σκέπη της ΕΕ, της υιοθέτησης ακόμη περισσότερων ευρω-κοινοτικών πολιτικών σε όλους τους τομείς (συμπεριλαμβανομένου και του τομέα της ασφάλειας), με την προβολή και προπαγάνδιση της ανάγκης για ένα νέο «ευρωσύνταγμα»;

Τέλος, χωρίς να θέλουμε να υποτιμήσουμε τη συμβολή του κ. Κουβέλη στη συζήτηση, ούτε να μονοπωλήσουμε ως ΚΚΕ την ανησυχία για τα ατομικά - πολιτικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, επισημαίνουμε ότι το άρθρο της «Αυγής» αποκρύπτει ότι το ΚΚΕ, μέσω του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Αντ. Σκυλλάκου, ήταν το κόμμα που ζήτησε τη σύγκληση της κοινοβουλευτικής επιτροπής και την ενημέρωση από τον αρμόδιο υπουργό για τη θέση που πρόκειται να κρατήσει στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ. Αποκρύπτει επίσης ότι το ΚΚΕ δήλωσε την κατηγορηματική αντίθεσή του στην υπογραφή της Συνθήκης του Πριμ από την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι οι τροποποιήσεις στο αρχικό κείμενο, με τις οποίες δικαιολόγησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης την προσχώρηση της χώρας μας, είναι δευτερεύουσες και δεν αλλάζουν τον αντιδραστικό και επικίνδυνο για τις δημοκρατικές ελευθερίες χαρακτήρα της Συνθήκης.


Λ. Κ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενίσχυση του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού (2004-04-04 00:00:00.0)
Η Βουλή δεν έχει εξουσιοδότηση να κυρώσει τη Συνθήκη του Αμστερ (1998-12-02 00:00:00.0)
Εκδήλωση - συζήτηση για τη Διακυβερνητική (1997-06-28 00:00:00.0)
Εκδήλωση - συζήτηση για τη Διακυβερνητική (1997-06-26 00:00:00.0)
Εκδήλωση - συζήτηση για τη Διακυβερνητική (1997-06-24 00:00:00.0)
ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ...σε ανεργία - λιτότητα - υποτέλεια (1997-06-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ