Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο πιο... κακός διαχειριστής

Υποτιμητικές οι αναφορές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, προχτές, στη σχετική συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του, για την ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης. Την κατηγόρησε ότι δεν έχει στρατηγική, ότι απαξιώνει τη ΔΕΗ, για έλλειψη σχεδιασμού, και ότι δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον αλλά «διάφορα συμφέροντα».

Τα άκουσε όλα αυτά ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας, και εξοργίστηκε, με αποτέλεσμα να ...«αντεπιτεθεί» με μια δήλωση 7 σημείων, στην οποία αναφέρει ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι καλά πληροφορημένος και ότι η κυβέρνηση όχι μόνο ανόρθωσε το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, αλλά προκάλεσε το διεθνή θαυμασμό με τη γενικότερη ενεργειακή πολιτική της.

Κάπως έτσι εξελίχθηκε ακόμη μια αντιπαράθεση για το ποιος είναι χειρότερος διαχειριστής μιας ίδιας πολιτικής, όπου και τα δυο κόμματα αδίκησαν το ένα το άλλο. Γιατί η αλήθεια είναι ότι το ένα συμπληρώνει το άλλο. Ετσι το ΠΑΣΟΚ έκανε τη ΔΕΗ «ΑΕ» και της «φρέναρε» τις νέες μονάδες για να κάνει χώρο στους ιδιώτες. Δεν είναι και λίγο αυτό. Και η κυβέρνηση της ΝΔ, που βρήκε το «χώρο» άρχισε να τον «γεμίζει» με ιδιώτες. Τελικά, μόνο οι ίδιοι βλέπουν διαφορές μεταξύ τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ