Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι λάγνοι του διαλόγου...

Στις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών της Αθήνας και του Πειραιά τον περασμένο Δεκέμβρη, ψηφίστηκε ως πλαίσιο διεκδίκησης η εξάωρη σταθερή ημερήσια εργασία, το πενθήμερο με μια εφημερία σε 30ωρη βδομάδα, προσλήψεις μόνιμων γιατρών, καμιά ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων χωρίς καμιά διευθέτηση του χρόνου εργασίας όπως προωθείται απ' την Ευρωπαϊκή Ενωση και 1.600 ευρώ βασικός μισθός για το νεοπροσλαμβανόμενο γιατρό.

Στην προχτεσινή, όμως, συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) πάρθηκε απόφαση να ξαναπάνε στο διάλογο με τον Αβραμόπουλο με ψήφους 5-4. Υπέρ ψήφισαν οι σύμβουλοι της ΔΗΚΝΙ - στηρίζεται απ' τη ΝΔ - η «Αγωνιστική Ενότητα Γιατρών» - στηρίζεται απ' το ΣΥΝ - και ένας σύμβουλος της ΠΑΣΚ. Κατά της συμμετοχής στο διάλογο και υπέρ της αγωνιστικής διεκδίκησης του παραπάνω πλαισίου, τάχτηκαν οι σύμβουλοι της «Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης» και ένας σύμβουλος της ΑΡΣΙ και της ΠΑΣΚ.

Κάποια στιγμή ίσως ανακαλύψουν ότι μέσα απ' αυτή τη διαδικασία δε λύνεται κανένα πρόβλημα και αποχωρήσουν απ' το διάλογο όπως έκανε πριν λίγο καιρό η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) διαπιστώνοντας τα ίδια αδιέξοδα. Ενα ατέρμονο μέσα-έξω δηλαδή με τα προβλήματα να σωρεύονται και να οξύνονται και για τους γιατρούς και για τους ασθενείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ