Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
Εξόρμηση με επιχειρηματίες στα Εμιράτα

Την υποστήριξη των ιμπεριαλιστικών σχεδίων των ΗΠΑ για τον «εκδημοκρατισμό της Μέσης Ανατολής» επιδιώκει να «εξαργυρώσει» η κυβέρνηση, υποστηρίζοντας τις ελληνικές επιχειρήσεις να διεκδικήσουν μερίδιο από την πίτα των αγορών της ευρύτερης περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό η Ντ. Μπακογιάννη πραγματοποιεί επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, επικεφαλής πολυάριθμης επιχειρηματικής αποστολής. Κατά τη διάρκεια της χτεσινής πρώτης μέρας της επίσκεψης, υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΒΕ) και του Επιμελητηρίου του Αμπού Ντάμπι και έγιναν οι πρώτες συναντήσεις μεταξύ επιχειρηματιών από την Ελλάδα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με εκδήλωση ιδιαίτερου ενδιαφέροντος στον κατασκευαστικό και το μελετητικό τομέα.

Σε ομιλία της ενώπιον επιχειρηματιών των δύο χωρών η Ντ. Μπακογιάννη τους κάλεσε να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που παρέχουν η Ελλάδα και τα Εμιράτα και να εντατικοποιήσουν τις συνεργασίες τους, στον εμπορικό και επενδυτικό τομέα, στις δύο χώρες αλλά και σε τρίτες. «Οι περισσότερες από 90 μεγάλες εταιρείες που ακολουθούν την ελληνική αποστολή, διψούν να μοιραστούν την εμπειρία τους και να εγκαθιδρύσουν στρατηγικές οικονομικές συνεργασίες», πρόσθεσε η υπουργός Εξωτερικών.

Προβάλλοντας την Ελλάδα ως χώρο προσέλκυσης επενδύσεων, η υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «καλωσορίζουμε τις επενδύσεις από τα Εμιράτα» και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις τραπεζικές και λιμενικές αρχές των Εμιράτων για το ενδιαφέρον που έχουν ήδη εκδηλώσει.

Στις συναντήσεις της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη με τον διάδοχο του Αμπού Ντάμπι στρατηγό, σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζάγιεντ Ελ Ναχιάν, αναπληρωτή ύπατο διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων και με τον σεΐχη Αμπντάλα Μπιν Ζάγιεντ Αλ Ναχιάν, υπουργό Εξωτερικών των Εμιράτων, επιβεβαιώθηκε το άριστο πολιτικό κλίμα και η ανάγκη για αναβάθμιση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών. Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης το πρόβλημα της Μέσης Ανατολής, με έμφαση στο Παλαιστινιακό και στις τελευταίες εξελίξεις μετά τη συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας μεταξύ «Χαμάς» και «Φατάχ». Οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης για το Ιράν, και το Ιράκ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συμφωνίες και ζυμώσεις κατά τις περιοδείες Ρ. Τ. Ερντογάν και Φούμιο Κισίντα (2023-07-20 00:00:00.0)
Επίσκεψη του Νοτιοκορεάτη Προέδρου (2023-01-17 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2022-03-22 00:00:00.0)
Κινήσεις πολλαπλών «συνεργασιών» και στρατιωτικής ενίσχυσης σε ρευστό φόντο (2022-01-15 00:00:00.0)
Συμφωνίες 1,4 δισ. δολαρίων υπογράφει ο Πούτιν (2019-10-16 00:00:00.0)
Προβλήματα στη συμφωνία αγοράς αμερικανικών μαχητικών (1999-03-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ