Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ
Ωδή στην «αυτοτέλεια» των ΑΕΙ

Ενώ οι αντιδραστικές θέσεις της Συνταγματικής Αναθεώρησης παραμένουν στο τραπέζι και ενώ το ΠΑΣΟΚ, που αποχώρησε από τη διαδικασία, επιμένει στις θέσεις του και για την αναθεώρηση του άρθρου 16, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Αλαβάνος, στην ομιλία του ισχυρίστηκε ότι «η μητέρα των μεταρρυθμίσεων της ΝΔ είναι υπό κατάρρευση».

Αναφερόμενος στα θέματα της Παιδείας έσπευσε να αθωώσει την προωθούμενη από την ΕΕ ιδιωτικοποίηση λέγοντας ότι «με βάση τις συνθήκες της ΕΕ κάθε χώρα - μέλος έχει απόλυτο δικαίωμα να καθορίζει ποια εκπαιδευτικά ιδρύματα και πώς θα λειτουργούν στο έδαφός της. Εάν, είπε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, κλείσετε μια ιδιωτική σχολή ή ένα κολέγιο ή το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ή ένα νηπιαγωγείο, ουδεμία δυνατότητα παρέμβασης δεν έχει η ΕΕ».

Για δε την αντιδραστική διαδικασία της Μπολόνια ισχυρίστηκε ότι αυτή δεν «μπαίνει στο θέμα αν θα υπάρχουν ιδιωτικά ή δημόσια πανεπιστήμια, αλλά ασχολείται με το θέμα της αναγνώρισης των πτυχίων».

Δημιουργώντας αυταπάτες είπε ότι «η αυτοτέλεια των πανεπιστημίων είναι μια μεγάλη αξία» και περιέγραψε τελείως αταξικά ως εξής το όραμά του για το αυτοτελές πανεπιστήμιο: «Αυτοτελές από την κυβερνητική εξουσία, αυτοτελές από μια κυβέρνηση δεξιά, αυτοτελές από μια κυβέρνηση κεντρώα, αυτοτελές από ένα καθεστώς αριστερό».

Ο Αλ. Αλαβάνος ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα παραμείνει στις ψηφοφορίες που θα γίνουν, για να καταψηφίσει, όπως είπε, τις βασικές θέσεις της κυβέρνησης που αφαιρούν κατακτήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ