Κυριακή 13 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μετοχικό... γκέτο

Τα καταστήματα της αλυσίδας των ΚΟΝΤΙΝΕΝΤ αποτελούν αναμφίβολα ένα από τα σύγχρονα «εργασιακά γκέτο», όπου οι εκπρόσωποι της πολυεθνικής - και με την ανοχή της ελληνικής κυβέρνησης - περιφρονούν με τον πιο βάναυσο τρόπο κάθε εργασιακό δικαίωμα, τις ανάγκες των εργαζομένων, τη δυνατότητα του συνδικαλισμού κ.ο.κ.

Ο Γάλλος διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, πάντως, που μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να αρπάξει το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής αγοράς λιανικού εμπορίου, δίνει - με συνέντευξή του στην προχτεσινή «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» - στο στίγμα των από εδώ και πέρα κινήσεων της διοίκησης σε σχέση με τους εργαζόμενους. «Θα δοθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους - είπε - να ενταχθούν στο πρόγραμμα μετοχικής συμμετοχής», διευκρινίζοντας ότι «θα παρακρατείται το 2,5% του μισθού για αγορά μετοχών, που θα τους δίνουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν μετοχές αξίας του 25% του μισθού τους στο μέλλον».

Φοβερή γενναιοδωρία! Εργαζόμενοι που αμείβονται με 100 και 120 χιλιάδες το μήνα θα αποκτήσουν στο ...μέλλον μετοχές αξίας 25-30 χιλιάδων δραχμών και κάτι τρέχει στα γύφτικα. Βέβαια, οι εγκέφαλοι της εταιρίας, που έχουν κάνει διατριβές στο θέμα των εργασιακών σχέσεων, γνωρίζουν πολύ καλά πως η συζήτηση και μόνο για την απόκτηση μετοχών, είναι ένα πολύ καλό εργαλείο για την παραπέρα υπονόμευση ακόμα και της σκέψης να προβάλλονται από τους «μετόχους» αιτήματα ή να επιζητείται η επίλυση των προβλημάτων που τους απασχολούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ