Κυριακή 13 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Με σχέδιο την... . «εξουδετέρωση του ΚΚΕ»!

Οι επικεφαλής Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ, δεν το κρύβουν πλέον: Προϋπόθεση για να ξεπεράσει η κυβέρνηση τις λαϊκές αντιδράσεις και τον κοινωνικό ξεσηκωμό που θα προκαλέσουν τα μέτρα που ήδη έχουν εξαγγελθεί (εργασιακά, υγεία, παιδεία), αλλά και όσα έπονται (ασφαλιστικό κλπ.), είναι να χτυπηθεί το ΚΚΕ! Με βάση την παραπάνω εκτίμηση καταρτίζεται, λοιπόν, το «οργανόγραμμα» για τη δράση του κομματικού μηχανισμού της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα, με τον εύγλωττο και... μεγαλεπήβολο τίτλο: «Σχέδιο εξουδετέρωσης του ΚΚΕ»!

Οι σχετικές αποκαλύψεις, τις οποίες έφερε στο φως ο «Ρ» την περασμένη Τετάρτη, ανάγκασαν τους «Τσουκάτους» της Χαριλάου Τρικούπη και τους υπόλοιπους «σαμποτέρ» των λαϊκών κατακτήσεων, όχι μόνο να επιβεβαιώνουν στις συνομιλίες τους με τους δημοσιογράφους την ύπαρξη του εν λόγω σχεδιασμού, αλλά να δίνουν και «εξηγήσεις» για την «αναγκαιότητά» του: «Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που με την πολιτική του μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής», όπως ομολογούν. Και συμπληρώνουν: «Η ΝΔ ουσιαστικά συναινεί και το δηλώνει, ο ΣΥΝ έχει ήδη καθίσει στο τραπέζι του κοινωνικού διαλόγου», επομένως το... πρόβλημα εντοπίζεται στο ΚΚΕ.

Μεταξύ των κεντρικών διαπιστώσεων του Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ είναι, επιπλέον, ότι «από τη στιγμή που το ΚΚΕ είναι σε θέση να κινητοποιήσει κόσμο εναντίον της πολιτικής μας», τότε, η απάτη του «κοινωνικού διαλόγου» δεν αρκεί. Συνεπώς, όπως αναφέρουν, το κυβερνών κόμμα θα πρέπει να αναπτύξει μέτωπο και κατάλληλη «επιχειρηματολογία» εναντίον του ΚΚΕ, ώστε να εμποδιστεί η συσπείρωση του λαϊκού παράγοντα σε μια γραμμή πάλης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανατροπή τους νεοφιλελεύθερους σχεδιασμούς.

Στο πλαίσιο αυτό, πέρα από την επίθεση του ΠΑΣΟΚ που αναμένεται να στοχεύσει εναντίον των διαδικασιών οργάνωσης του κινήματος, έχει, ταυτόχρονα, καθοριστεί το περίγραμμα της ιδεολογικής τρομοκρατίας που θα εξαπολύσει η κυβέρνηση. Η τελευταία, μετερχόμενη τακτικές ακατάσχετης κινδυνολογίας και καταστροφολογίας, θα προσπαθήσει να εμφανίσει τις λαϊκές αντιδράσεις σαν «επιχείρηση κατάλυσης του κράτους», σαν «ανταρσία των συντεχνιών» και σαν «εκδηλώσεις που απειλούν την οικονομία με κατάρρευση»! Φυσικά πίσω από όλα αυτά θα ανακαλύπτεται και θα κατακεραυνώνεται συνεχώς ο συνήθης «υπαίτιος»: Ο «κομμουνιστικός δάκτυλος»...

Ολα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με όλα τα στοιχεία που προστίθενται στο εν εξελίξει γενικευμένο κλίμα αντιδραστικοποίησης της πολιτικής ζωής, έρχονται να καταστήσουν σαφές ότι η επίθεση του κυβερνώντος κόμματος εναντίον του ΚΚΕ δεν αποτελεί, απλά, μια από τις πλευρές, αλλά την κύρια πλευρά της δράσης του ΠΑΣΟΚ, για την επόμενη περίοδο!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ