Κυριακή 13 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ «Ρ»
Σε φάση κορύφωσης του αντικομμουνισμού!

Μόλις δυο 24ωρα μετά την αποκάλυψη των αντικομμουνιστικών σχεδιασμών του Τομέα Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ, έφτασε την Παρασκευή στο «Ρ» το κλητήριο θέσπισμα του Ευάγγελου Γιαννόπουλου κατά της εφημερίδας, με το οποίο ο πρώην υπουργός, νυν βουλευτής και γνωστός.... αντιστασιακός, εκδήλωσε την πρόθεση να σύρει στα ποινικά δικαστήρια, δηλαδή να φυλακίσει (!!!) ένα μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ (το διευθυντή της εφημερίδας) και ένα μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ (τον εκδότη του «Ρ»). Ηρθε έτσι να επιβεβαιωθεί για μια ακόμα φορά πως είτε το όνομα Τσουκάτος αναφέρει κανείς, είτε το όνομα Γιαννόπουλος, πίσω τους ένα όνομα κρύβεται: Το όνομα Κώστας Σημίτης... Αλλωστε το γεγονός ότι η κυβέρνηση - αν και της ζητήθηκε - αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο καταδίκης της ενέργειας Γιαννόπουλου, επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

Η νέα «γιαννοπούλεια» δραστηριοποίηση στον τομέα της ποινικοποίησης της δράσης του ΚΚΕ, μέσω της δίωξης του «Ρ», μπορεί να εκπροσωπείται από τη δεδομένης ποιότητας «εκπρόσωπο του Εθνους», όμως στην προκειμένη περίπτωση είναι τόσο χοντροκομμένος ο αντικομμουνισμός που δε θα μπορούσε να ηγηθεί άλλος. Πίσω, λοιπόν, από το πρόσωπο, βρίσκεται μια συνολική επιχείρηση αντιδραστικοποίησης της πολιτικής ζωής που δε σταματά πουθενά: Η ελευθερία του Τύπου, η ελευθερία λόγου και άσκησης κριτικής, η ελευθερία διατύπωσης γνώμης, η ίδια η πολιτική δράση, όλα τίθενται στην προκρούστεια κλίνη των συμφερόντων της ολιγαρχίας.

Η άρχουσα τάξη και οι φορείς της δεν επιτίθενται τυχαία στο ΚΚΕ. Η κορύφωση του αντικομμουνιστικού τους παροξυσμού δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, αλλά ένας επιπλέον κρίκος στην αλυσίδα του ολοένα και εντεινόμενου αυταρχισμού. Στην περίπτωση του ΚΚΕ, ειδικά (αφού οι κομμουνιστές έχουν πάντα την τιμή να γίνονται ο πρώτος στόχος της αντίδρασης), η μεθόδευση ακολουθεί τα εξής «σκαλοπάτια»: Αρχικά κατασυκοφάντηση και διαστρέβλωση των θέσεών του, κατόπιν φίμωση διά της αποσιώπησης και τώρα (αφού αποδεικνύεται ότι τα παραπάνω δεν αρκούν) σχεδιασμοί που οδηγούν ακόμα και στον εγκλεισμό στελεχών του Κόμματος!

Είναι προφανές ότι οι άνθρωποι έχουν χάσει το μέτρο και κυρίως έχουν χάσει τη συναίσθηση ότι έρχεται η ώρα που θα χάσουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους! Η μαζική κατακραυγή για τις μεθοδεύσεις τους, ο ξεσηκωμός που θα ακολουθήσει, το κίνημα συμπαράστασης προς τους κομμουνιστές από τους ανθρώπους του μόχθου, ανεξάρτητα από ιδεολογική και πολιτική τοποθέτηση, θα τους δώσει να καταλάβουν (όπως το κατάλαβαν και οι αντικομμουνιστές πρόγονοί τους) ότι με το ΚΚΕ και το «Ρ» δεν πρόκειται να «ξεμπερδέψουν». Ποτέ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ