Σάββατο 31 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολα στο μάτι του... Μεγάλου Αδελφού

Τα έργα και οι ημέρες της SAIC

Motion Team

Γεγονός αποτελεί πλέον από προχτές η υπογραφή της συμφωνίας προμήθειας του συστήματος C4Ι, το οποίο με τις κάμερες επιτήρησης που διαθέτει, παρακολουθεί την καθημερινή ζωή των κατοίκων της Αττικής. Η συμφωνία χαρακτηρίζεται τροποποιητική και αποτελεί την πέμπτη τροποποίηση της αρχικής σύμβασης, η οποία είχε υπογραφτεί στις 19/5/2003 από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Η υπογραφή της συμφωνίας, που έγινε στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ, Τσαρλς Ρις, ήταν αποτέλεσμα των αμερικανικών πιέσεων που ασκούνταν εδώ και τρία χρόνια υπέρ της εταιρείας SAIC. Μιας εταιρείας γνωστών «φρονημάτων» εδώ και δεκαετίες, αφού θεωρείται ένας από τους στενούς συνεργάτες της CIA και του FBI, που έχει προσφέρει πολλά σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Είναι γνωστές οι «υπηρεσίες» της στη Βενεζουέλα το 1996 με την οργάνωση του συστήματος μηχανοργάνωσης της «ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ». Με τον τρόπο αυτό είχε το σύστημα ελέγχου της «ΕΠΒ» και κατά συνέπεια τα Πετρέλαια ήταν κάτω από τον έλεγχο της...CIA. Οι συνέπειες της καθαίρεσης της Διοικούσας Επιτροπής επί κυβέρνησης Ούγκο Τσάβες ήταν μεγάλες καθώς μέλη της επιτροπής αυτής οργάνωσαν όλες τις δολιοφθορές και τα σαμποτάζ εναντίον της παραγωγής πετρελαίου της Βενεζουέλας.

Αμέσως μετά, για την αμερικανική εταιρεία ακολούθησε η «προϋπηρεσία» στη Γιουγκοσλαβία, σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή της το 2001. Εκεί, συμμετοχή είχε στη στήριξη των δολοφονικών στρατιωτικών επιχειρήσεων των ΑμερικανοΝΑΤΟικών εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, στον τομέα της ηλεκτρονικής παρακολούθησης.

Παράλληλα, εκσυγχρόνισε τα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών και έστησε το Εθνικό Σύστημα Ελέγχου του FBI καθώς και τα μέτρα ασφάλειας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σολτ Λέικ Σίτι το 2002.

Επίσης, είχε κλείσει συμβόλαιο 650 εκατομμυρίων δολαρίων για παροχή υπηρεσιών στις δυνάμεις του αμερικανικού στρατού που κατέχουν το Ιράκ. Με αυτή την εταιρεία, που έχει στη διάθεσή της το σύστημα «C4I», έκανε «μπίζνες» η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Αυτή η «αγορά» ήταν σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Δημόσιας Τάξης της ΝΔ Γιώργο Βουλγαράκη... λαϊκή απαίτηση. Είχε πει πως είχε δεχτεί «έναν κατακλυσμό e-mail και τηλεφωνημάτων και με κάθε τρόπο επικοινωνία πολιτών, που λένε ότι όλα αυτά που κάνατε αυτήν την περίοδο, με αστυνόμους, με κάμερες, αυτά μπορείτε να τα κρατήσετε;». Αλλωστε ήταν φυσικό, πως μετά την αλλαγή στη διακυβέρνηση της χώρας, η ΝΔ δεν είχε κανένα πρόβλημα να συνεχίσει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

Ο «Μεγάλος Αδελφός» (το C4I), λοιπόν, έχει δυνατότητες αρκετές για κυβερνήσεις που θέλουν να τα έχουν όλα στο... μάτι. Παρακολουθήσεις συγκεντρώσεων, λαϊκών κινητοποιήσεων, εν δυνάμει υπόπτων. Ολα για την υπηρεσία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Λίγες μέρες πριν την έναρξη των Αγώνων, έγινε και η πρόβα τζενεράλε. Στις 4 Αυγούστου, διατάχθηκε από αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., να στραφούν οι κάμερες στη συγκέντρωση των ξενοδοχοϋπάλληλων στο κέντρο της Αθήνας. Το προσωπικό του ΥΠΕΧΩΔΕ που χειρίζεται τις κάμερες στο Θάλαμο Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου της Κυκλοφορίας (ΘΕΠΕΚ) που βρίσκεται στη ΓΑΔΑ, αρνήθηκε την εντολή. Οι αστυνομικοί όμως την εκτέλεσαν. Από τότε μέχρι τώρα βέβαια, όσοι βρίσκονται στους δρόμους, στις κινητοποιήσεις του λαϊκού κινήματος, τις έχουν δει να κινούνται κατά μήκος των πορειών. Κάμερες, που όπως ισχυρίζεται μέχρι σήμερα η κυβέρνηση, λειτουργούν μόνο για τον έλεγχο της κυκλοφορίας. Το σύστημα όμως έχει τη δυνατότητα να συλλέγει στοιχεία από παρακολούθηση τηλεφώνων, ηλεκτρονικό φακέλωμα, στοιχεία από διάφορες «βάσεις δεδομένων». Επίσης μπορεί να αναγνωρίζει «ύποπτα» πρόσωπα, να καταγράφει τις κινήσεις τους και να δίνει ανά πάσα στιγμή στους χειριστές του κάθε στοιχείο που διαθέτει για όσους έχουν την τύχη να βρίσκονται στο στόχαστρο των υπηρεσιών ασφαλείας, ντόπιων και ξένων. Πόσο μάλιστα, τώρα που θα αναβαθμιστεί κιόλας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ