Σάββατο 31 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Απάντηση» με μέτρα καταστολής

Συμμαχεί με τις ΠΑΕ και τα κυκλώματα βίας και εντείνει τα μέτρα καταστολής και συρρίκνωσης των ατομικών δικαιωμάτων των φιλάθλων, με την εγκατάσταση χαφιεδοκαμερών στα γήπεδα και μετατροπή των αδικημάτων σε «ιδιώνυμα»

Ενταση των μέτρων καταστολής και περιορισμού των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών αποφάσισε η κυβέρνηση ως απάντηση στο φαινόμενο της βίας στο χώρο του αθλητισμού, αφήνοντας ανέγγιχτες τις πραγματικές αιτίες που γεννούν και χρησιμοποιούν αυτή τη βία.

Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση, στηρίζοντας την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου, «συμμαχεί» με τις ΠΑΕ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, και βάζει στο στόχαστρο τα δικαιώματα των φιλάθλων.

Στην κατεύθυνση αυτή κινούνται οι αποφάσεις που πάρθηκαν σε χτεσινή «έκτακτη» σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κ. Καραμανλή και με τη συμμετοχή των υπουργών Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης και του υφυπουργού Αθλητισμού, με θέμα «την αντιμετώπιση της βίας από μειοψηφίες οπαδών στο χώρο του αθλητισμού». Πέρα από το αστείο και εντυπωσιοθηρικό μέτρο της αναστολής των αθλητικών αγώνων για δύο βδομάδες, αποφασίστηκε η γενίκευση της εγκατάστασης χαφιεδοκαμερών σε όλα τα γήπεδα και η εφαρμογή του νόμου που μετατρέπει τα αδικήματα που αφορούν στη βία στα γήπεδα σε ιδιώνυμα, δηλαδή απαγορεύουν την αναστολή και καταργούν το δικαίωμα έφεσης.

Την πιστή εφαρμογή αυτού του νόμου υπενθύμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά τη σύσκεψη λέγοντας ότι «ο νόμος που ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση επιπλέον προβλέπει ότι η ποινή φυλάκισης δεν είναι μετατρέψιμη σε χρηματική ποινή, ότι δεν υπάρχει αναστολή της ποινής, ακόμη κι αν ο παραβάτης έχει λευκό ποινικό μητρώο, και ότι δεν επιτρέπεται αναστολή, με την άσκηση έφεσης». Δηλαδή, αποσαφήνισε, «οι καταδικαζόμενοι για συμμετοχή σε γεγονότα βίας στον αθλητικό χώρο μπαίνουν κατευθείαν στη φυλακή». Ακόμα, από τη νέα περίοδο τοποθετούνται στους χώρους των γηπέδων κάμερες και ηλεκτρονικές συσκευές εισιτηρίων. Ετσι, «τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Αθλητισμού θα γνωρίζουν ποιος οργανωμένος οπαδός βρίσκεται πού στους χώρους των γηπέδων. Δεν υπάρχει πια απρόσωπη και γενική ευθύνη. Η ευθύνη προσωποποιείται», τόνισε χαρακτηριστικά ο Θ. Ρουσόπουλος.

Κατά τα λοιπά, ανέλαβε ο υφυπουργός Αθλητισμού να οργανώσει μια συνάντηση την ερχόμενη Τρίτη με τους «εκπροσώπους φορέων του επαγγελματικού αθλητισμού», προκειμένου να βάλουν πλάτες στην εφαρμογή των παραπάνω αυταρχικών και αντιδημοκρατικών μέτρων. Παράλληλα, μετακύλησε τις ευθύνες σε «ολόκληρη την κοινωνία», καλώντας τους αθλητικούς φορείς «να κινηθούν αποφασιστικά, έχοντας στο πλευρό τους αρωγό την πολιτεία, για την εξάλειψη του θλιβερού αυτού φαινομένου».

Αγανακτισμένος με τα επεισόδια εμφανίστηκε ο Γ. Σουφλιάς, αλλά δεν είχε να προτείνει συγκεκριμένες λύσεις. Παρέπεμψε γι' αυτό σε «όλους αυτούς που είναι υπεύθυνοι γι' αυτές τις εκδηλώσεις, οι οποίες έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά του ιδιαίτερου φανατισμού»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επικοινωνιακού χαρακτήρα κινήσεις, χωρίς να θίγονται τα επιχειρηματικά συμφέροντα (2023-12-13 00:00:00.0)
Να αποτρέψουμε τα σχέδια να μπει η συνδικαλιστική δράση «στο γύψο» (2022-04-06 00:00:00.0)
Στην πεπατημένη και μακριά από την ουσία (2019-09-28 00:00:00.0)
Σαπίλα... (2018-03-13 00:00:00.0)
Στα άκρα Ευρωλίγκα - Δ. Γιαννακόπουλος (2018-02-09 00:00:00.0)
Τ' αθλητικά πλοκάμια της διαπλοκής (2004-02-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ