Σάββατο 31 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
Ζει μες στις καρδιές μας...

Πολιτικό μνημόσυνο του ήρωα κομμουνιστή διοργάνωσε η Αχτιδική Επιτροπή Κοκκινιάς - Ρέντη στο Γ' νεκροταφείο

Με ένα γαρίφαλο στο χέρι και ξεκάθαρη την απόφαση να συνεχίσουν τον αγώνα, για να γίνει πραγματικότητα το όραμα για το σοσιαλισμό, παλιοί συναγωνιστές και κομμουνιστές κάθε ηλικίας, παραβρέθηκαν χτες το απόγευμα στο Γ' νεκροταφείο και στο πολιτικό μνημόσυνο για τον σ. Νίκο Μπελογιάννη που διοργάνωσε η Αχτιδική Επιτροπή Κοκκινιάς - Ρέντη, με αφορμή τα 55 χρόνια που συμπληρώθηκαν από το Μάρτη του 1952. Τότε που ο Νίκος Μπελογιάννης και οι σύντροφοί του Μπάτσης, Καλούμενος, Αργυριάδης εκτελέστηκαν από το αστικό καθεστώς, αλλά συνάμα πέρασαν και στο πάνθεον της λαϊκής αιωνιότητας ως πρωτοπόρα μέλη της εργατικής τάξης.

«Δε βρισκόμαστε εδώ για άλλη μια χρονιά μόνο για να δηλώσουμε ότι δεν ξεχνάμε τον σύντροφο Νίκο Μπελογιάννη, αλλά για να βροντοφωνάξουμε ότι ζει και θα ζει στην καρδιά και τη συνείδησή μας, όπως και οι χιλιάδες άλλοι και άλλες, επώνυμοι και ανώνυμοι αγωνιστές, που δε δίστασαν να προσφέρουν και τη ζωή τους για το λαό, για τα ιδανικά τους, για το Κόμμα», τόνισε στην ομιλία του ο Παναγιώτης Κατειφές Γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Κοκκινιάς - Ρέντη του ΚΚΕ και πρόσθεσε πως αυτή είναι η ανιδιοτέλεια του κομμουνιστή. Δεν υπολογίζει θυσίες, ούτε καν τη θυσία της ζωής του, όταν πρόκειται για το καθήκον, όταν πρόκειται για το λαϊκό συμφέρον.

«Οπως ο ίδιος ο Μπελογιάννης, τόνισε, κοίταξε το μέλλον μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα, έτσι και εμείς σήμερα έχουμε χρέος να κοιτάξουμε πως οικοδομούμε το μέλλον και να δουλέψουμε ακόμα πιο πεισματικά, με μεγαλύτερη αυταπάρνηση, για την οργάνωση της εργατικής τάξης, για τη διαπαιδαγώγηση της νέα γενιάς, για την οικοδόμηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου, για τη λαϊκή εξουσία, για το σοσιαλισμό».


Η δράση και η θυσία του συντρόφου μας Νίκου Μπελογιάννη, επισήμανε, μας δίνουν αισιοδοξία, αλλά και χρέος να συνεχίσουμε ακούραστοι και πιο ικανοί, ακουμπώντας πάνω στη νέα γενιά, οικοδομώντας το μέλλον που έρχεται, το μέλλον του σοσιαλισμού, του κομμουνισμού.

«Εχει αξία τόνισε, ο Θοδωρής Τρίγκος, Γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης της ΚΝΕ Κοκκινιάς, έχει αξία η νέα γενιά να ξέρει ότι δολοφονήθηκε για τις ιδέες του, γιατί δεν έκανε αυτό που έκαναν τα πιο διαλεχτά παιδιά της αστικής τάξης να προδώσει ή να κρυφτεί τα πιο κρίσιμα χρόνια της γερμανοϊταλικής κατοχής. Σήμερα, στην εποχή που κυριαρχεί η λογική του ατομικισμού και της μοιρολατρίας, η λογική του τίποτα δε γίνεται και του κοίτα την πάρτη σου έχει αξία να διαπαιδαγωγηθούν οι νέοι κομμουνιστές με το παράδειγμά του. Να διαπαιδαγωγηθεί όλη η νεολαία με το παράδειγμα ενός ανθρώπου που αγωνίζεται, που μορφώνεται, που δεν ξεπουλάει τα ιδανικά του. Τέτοια πρότυπα θέλουμε εμείς για τη νεολαία».

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν οι βουλευτές Πειραιά του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου και Ελπίδα Παντελάκη, ο ευρωβουλευτής Γιώργος Τούσσας, ο Στέλιος Μπενετάτος δήμαρχος της Νίκαιας, ο Παναγιώτης Μακρής επίτιμος δήμαρχος Καισαριανής, ο Γιώργος Κατημερτζής πρώην δήμαρχος Καισαριανής. Ανάμεσα στα στεφάνια διακρίναμε του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, της Επιτροπής Ετεροδημοτών του νομού Ηλείας της ΚΟΑ, του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ Κοκκινιάς - Κορυδαλλού, του Πανελλήνιου Συλλόγου Φίλων και Απογόνων της Εθνικής Αντίστασης και του Δήμου Νίκαιας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μνημόσυνο για τον Νίκο Μπελογιάννη (2008-03-27 00:00:00.0)
Πολιτικό μνημόσυνο του Νίκου Μπελογιάννη (2007-03-29 00:00:00.0)
Πολιτικό μνημόσυνο του Νίκου Μπελογιάννη (2007-03-28 00:00:00.0)
Μνημόσυνο Νίκου Μπελογιάννη (2005-03-29 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στο Νίκο Μπελογιάννη (2002-03-23 00:00:00.0)
"Να κρατήσουμε άσβεστο το χαμόγελό του" (1996-04-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ