Σάββατο 31 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί μέτρων

Παπαγεωργίου Βασίλης

«ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ» της βίας στα γήπεδα, δηλώνει περιχαρής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση. Κάμερες, παρακολούθηση και ηλεκτρονικά εισιτήρια είναι το «φάρμακο» που βρήκαν...

Αν θέλουν όντως να ...προσωποποιήσουν, το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να δείξουν στον κόσμο τα πρόσωπα όλων των προέδρων των ΠΑΕ και όλων εκείνων που κερδοσκοπούν από τον επαγγελματικό αθλητισμό και την «αγορά του».

Επίσης να κοιτάξουν τα ...δικά τους πρόσωπα στον καθρέφτη και να ασχοληθούν με τις ευθύνες τους για τις κοινωνικές αιτίες που οδηγούν νέους ανθρώπους σε τέτοιου είδους «εκτονώσεις».

Είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι το να τσουβαλιάσουν μερικούς 16χρονους στο «σωφρονιστικό σύστημα» της χώρας, που έχει τον δικό του τρόπο να πολλαπλασιάζει την εγκληματικότητα, δεν είναι λύση.

Ομως το να ψάξεις την πραγματική αιτία, οδηγεί αναπόφευκτα σε συμπεράσματα που δεν τους συμφέρουν και δε θέλουν κανένας να τα αναλογιστεί. Δείχνουν πολιτικές, βλέπετε.

Αφήστε που τέτοιες καταστάσεις είναι πάντα μια θαυμάσια ευκαιρία για να φανούν «αναγκαίοι» διάφοροι κατασταλτικοί μηχανισμοί και να αιτιολογηθεί η ενίσχυση της αστυνόμευσης.

Οσο για τα μέτρα αυτού του είδους που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως τη Βρετανία και τη Γαλλία, ας μην τα διαφημίζουν τόσο πολύ. Το να περιορίζει κανείς τη βία στα γήπεδα και να τη μεταφέρει στους ...δρόμους, δε συνιστά θετικό αποτέλεσμα.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ μέσα στην ΕΕ ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, για να ενισχυθεί - όπως λέει - το αγροτικό εισόδημα. Μόνο που δεν μπαίνει στον κόπο να μας εξηγήσει πώς μπορεί να γίνει αυτό, όταν η ΕΕ έχει βάλει στόχο να εξαφανίσει το είδος που λέγεται «μικρομεσαίος αγρότης».


Γρηγοριάδης Κώστας

Μοιάζει σα να ζητάς από την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών να προστατεύσει τα δικαιώματα των ...δανειοληπτών!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σύλληψη του δράστη, αναζητούνται κι άλλοι(2023-12-12 00:00:00.0)
Νέο κρούσμα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας(2003-02-11 00:00:00.0)
Ανούσιο «πινγκ πονγκ» δηλώσεων(2001-01-12 00:00:00.0)
Ναι μεν... αλλά(2000-04-05 00:00:00.0)
Σκανδαλι(δη)στικά(1996-12-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ