Σάββατο 31 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ζητά μεγαλύτερη καταστολή

Αποφεύγοντας έστω και στο ελάχιστο να καταδικάσουν τα κυκλώματα των επιχειρηματιών που λυμαίνονται το ποδόσφαιρο, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ...αξιοποίησαν τα χτεσινά τραγικά επεισόδια για να οξύνουν το δικομματικό καυγά και να ζητήσουν από την κυβέρνηση να εντείνει τα μέτρα αστυνομοκρατίας και καταστολής.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ...ξεχνώντας προφανώς ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με την πολιτική τους και την «ανοχή» τους εξέθρεψαν και διατήρησαν τη βία στα γήπεδα, μια πολιτική που συνεχίζει σήμερα η ΝΔ, απέδωσαν «γιγάντιες ευθύνες επιτελικής ανεπάρκειας της Αστυνομίας».

Με δηλώσεις του ο υπεύθυνος Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Αλ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «η Αστυνομία, ως όφειλε και ως υποχρεούτο από παλαιότερες οδηγίες για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, δεν προχώρησε σε κανέναν προληπτικό σχεδιασμό μέτρων», που όπως υποστήριξε «γινόταν παλαιότερα σε ανάλογες περιπτώσεις».

Ο Αλ. Παπαδόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να προχωρήσει στην ανάληψη «σχεδιασμένων και ολοκληρωμένων μέτρων», ενώ ζήτησε και την αναβολή «όλων των αγώνων το επόμενο Σαββατοκύριακο». Από την πλευρά του ο υπεύθυνος Πολιτισμού και Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ Τ. Χυτήρης ανέφερε ότι «οι Σύνδεσμοι των φιλάθλων θα πρέπει να μπουν κάτω από κανόνες συμπεριφοράς. Διαφορετικά, αυτό που γίνεται, αυτή η αναρχία, θα φέρει χειρότερα αποτελέσματα στο μέλλον και αυτό πρέπει να προληφθεί το γρηγορότερο».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου έκανε λόγο για «ασέβεια» από την πλευρά του υπουργού Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα, σχολιάζοντας τη δήλωσή του ότι «η Αστυνομία έπραξε επιτυχώς» και «έφτασε εμπρόθεσμα», κατά τα επεισόδια στην Παιανία. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη «βαρύτατη επιχειρησιακή ανεπάρκεια της ηγεσίας της Αστυνομίας» και πρόσθεσε ότι οι ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου «έχουν εξαγγελθεί τουλάχιστον έξι φορές από αυτή την κυβέρνηση, ως μέτρα τα οποία υπάρχουν, έχουν ψηφιστεί και είναι προς εφαρμογή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ