Σάββατο 31 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Θέλει τη νεολαία όχημα για την προώθηση αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων

Πρωταγωνιστές στην προώθηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων στην ανώτατη εκπαίδευση, έτσι όπως αυτές καταγράφονται στο προγραμματικό πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε να γίνουν οι νέοι άνθρωποι ο γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ν. Αθανασάκης, μιλώντας χτες στο Συνέδριο ανασυγκρότησης της νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

Θέλουμε, είπε ο Ν. Αθανασάκης, «τη νεολαία μας, τη νεολαία ΠΑΣΟΚ, συμμέτοχους στις τομές, τις αλλαγές και τις πραγματικές μεταρρυθμίσεις». Ο ίδιος, επαναλαμβάνοντας τις προτάσεις του Γ. Παπανδρέου για μια ανώτατη εκπαίδευση που θα είναι ανοιχτή στις επιχειρήσεις, έκανε λόγο για «επείγουσα εκπαιδευτική μεταρρύθμιση». Ο Ν. Αθανασάκης εντελώς υποκριτικά υποστήριξε ότι πρώτο μέλημα του ΠΑΣΟΚ «είναι η ενίσχυση της δημόσιας δωρεάν Παιδείας», αλλά την ίδια στιγμή έσπευσε να την εντάξει στην οικονομία της «αγοράς», ώστε, όπως είπε, οι «νέες γενιές, η δική σας και οι επόμενες, να σταθούν ανταγωνιστικά στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον».

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στην κυβέρνηση που θίγει τα εργασιακά δικαιώματα της νέας γενιάς, μίλησε για «τη γενιά των 700 ευρώ, που πνίγεται στη ζούγκλα της υπερεργασίας και της ανασφάλιστης εργασίας στον ιδιωτικό τομέα», αλλά προφανώς... ξέχασε να αναφέρει ότι τις αυξήσεις των 0,77 λεπτών τη μέρα στο μεροκάματο, που υπέγραψε η ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ, χειροκρότησε σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ. Εκρυψε ότι την ανασφάλιστη και ημιανασφάλιστη εργασία, την επέκταση της μερικής απασχόλησης προτείνει και το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και μόλις προχτές τα ίδια... έταξε και ο Γ. Παπανδρέου μιλώντας στους συνέδρους της νεολαίας. Αντίθετα, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ακολουθεί την ίδια πολιτική με τη ΝΔ και εμφάνισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σαν... θύμα του «συστήματος που προσπαθεί να πείσει ότι είμαστε όλοι ίδιοι»!

Ο Ν. Αθανασάκης απέδωσε την αναγκαιότητα για τις αλλαγές στη νεολαία που αποφάσισε ο Γ. Παπανδρέου στην ύπαρξη «ομάδων, φατριών, μηχανισμών και εξουσιαστικών σχέσεων» και ανέφερε ότι αυτές θα αντικατασταθούν από μια νέα «συμμετοχική και ανοιχτή διαδικασία» οργάνωσης της νεολαίας.

Στις χτεσινές εργασίες του Συνεδρίου της νεολαίας ΠΑΣΟΚ χαιρέτισε εκ μέρους της ΚΝΕ το μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Μ. Μακρής, ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Για εμάς η νεολαία δεν αποτελεί μια ξεχωριστή τάξη ή ένα ξεχωριστό στρώμα. Η νεολαία είναι βασικό κομμάτι μέσα στην κοινωνία και η θέση της προσδιορίζεται από την ταξική προέλευση που έχει, από τη θέση που έχει μέσα στην ίδια την παραγωγική διαδικασία. Εμείς αντιμετωπίζουμε το νεολαιίστικο κίνημα ως αναπόσπαστο κομμάτι του λαϊκού και του εργατικού κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ