Σάββατο 31 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Για την επίθεση των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία της ΚΟΑ

Στη Βουλή έφεραν την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία της ΚΟ Αθήνας οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος και Λιάνα Κανέλλη, καταθέτοντας σχετική Ερώτηση προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, στην οποία υπογραμμίζουν:

«Απρόκλητη επίθεση σε βάρος μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ εξαπέλυσαν στις 29/3/2007 δυνάμεις των ΜΑΤ, μπροστά από τα Γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας, αμέσως μετά τη μαζική απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών συνδικάτων και του ΠΑΜΕ.

Ανδρες των ΜΑΤ, με πλήρη εξοπλισμό, είχαν διαταχθεί προκλητικά μπροστά στην είσοδο των Γραφείων, γεγονός που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των κομμουνιστών απεργών, που εκείνη την ώρα επέστρεφαν από την πορεία. Οταν στελέχη του Κόμματος απαίτησαν την άμεση απομάκρυνση των δυνάμεων καταστολής, εκείνοι απάντησαν με τη χρήση χημικών, επικαλούμενοι εντολές της ηγεσίας τους.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Για ποιο λόγο και με ποιο σκοπό, βρέθηκαν έξω από τα Γραφεία της ΚΟΑ του ΚΚΕ οι δυνάμεις των ΜΑΤ;
  • Ποιος είχε δώσει τη σχετική εντολή;
  • Ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, προκειμένου να μην επαναληφθούν στο μέλλον ανάλογα απαράδεκτα φαινόμενα αστυνομικής βίας, που καλλιεργούν και αναπαράγουν το κλίμα κατά των κινητοποιήσεων;».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ