Σάββατο 31 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κατά των φιλάθλων και όχι κατά της βίας τα κυβερνητικά «μέτρα»

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τα «μέτρα» της κυβέρνησης κατά της βίας

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει σχετικά με τα «μέτρα» της κυβέρνησης κατά της βίας στο χώρο του αθλητισμού:

«Ενώ τα κυκλώματα των επιχειρηματιών, των χορηγών, των επιτηδείων, λυμαίνονται το χώρο του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού, οργανώνουν και χρησιμοποιούν τη βία, και το ποδόσφαιρο βρίσκεται σε εναγκαλισμό με το "στοίχημα", τις εταιρείες doping κλπ., η κυβέρνηση κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Η παρακολούθηση με κάμερες στα γήπεδα και το ονομαστικό εισιτήριο - φακέλωμα είναι μέτρα κατά των φιλάθλων. Νομιμοποιούν τη "βία" και τον έλεγχο των Ανωνύμων Εταιρειών σε βάρος τους. Η μετατροπή των αδικημάτων στους αθλητικούς χώρους σε "Ιδιώνυμα", αποτελεί μια επικίνδυνη αντιδημοκρατική εξέλιξη που αφαιρεί στοιχειώδη ατομικά δικαιώματα απέναντι στην κρατική αυθαιρεσία και καταστολή. Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να χρησιμοποιεί τα γήπεδα ως δοκιμαστήριο κατασταλτικών μέτρων.

Οι φίλαθλοι δεν πρέπει να δεχτούν μέτρα που θίγουν τα δικαιώματά τους, αλλά να βάλουν στόχο να σταματήσει το ποδόσφαιρο να είναι εμπόρευμα, να καταργηθούν οι ΠΑΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ