Παρασκευή 11 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Προκλητική» κίνηση της κυβέρνησης

Σήμερα, στις 11 το πρωί, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον Αρειο Πάγο

«Προκλητική» χαρακτηρίστηκε χτες αυτή η κίνηση της κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που διοργάνωσε στα γραφεία της η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας. Μάλιστα, ο πρόεδρός της Τζαβέντ Ασλάμ, την έκδοση του οποίου ζητούν οι πακιστανικές αρχές, δήλωσε πως εδώ και δυο χρόνια, αφότου κατάγγειλε τις απαγωγές των συμπατριωτών του, αισθάνεται κρατούμενος.

Στη συνέντευξη Τύπου ο δικηγόρος Φ. Ραγκούσης επισήμανε τη «σύμπτωση», υπενθυμίζοντας ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου τον Μάρτη, την προηγούμενη φορά της εκδίκασης της υπόθεσης της έκδοσης, είχε αναβληθεί επ' αόριστον για να ερευνηθεί αν υπάρχει συμφωνία αστυνομικής συνεργασίας Ελλάδας - Πακιστάν. Χτες, η κυβέρνηση έθεσε τη συμφωνία στη Βουλή, τη στιγμή που σήμερα ο Αρειος Πάγος θα αποφασίσει για το θέμα της έκδοσης του Τ. Ασλάμ.

Ο Στρ. Κόρακας, από τη «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», επισήμανε πως η συμφωνία αυτή στο άρθρο 2 αναφέρεται σε αμοιβαία βοήθεια στη «βελτίωση μεθόδων και μέσων τήρησης και αποκατάστασης της δημόσιας τάξης και χειρισμού καταστάσεων κρίσης». Πρόσθεσε δε πως η μεθόδευση σε δικαστικό και πολιτικό επίπεδο γίνεται για να κλείσει το στόμα του Τ. Ασλάμ που έχει καταγγείλει το 2005 τις απαγωγές 28 ομοεθνών του από μυστικές υπηρεσίες.

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησε και ο Αρίφ, μετανάστης από το Πακιστάν, ο οποίος έχει καταγγείλει την προσπάθεια της πρεσβείας του Πακιστάν να πλαστογραφήσει καταθέσεις, καθώς και την απόπειρα χρηματισμού του. Είπε ότι εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα αναγκάζεται να κρύβεται αφού δέχεται απειλές για τη ζωή του. Δήλωσε δε πως άνθρωποι της πρεσβείας του Πακιστάν είχαν επισκεφτεί το σπίτι του στον Ταύρο για να τον απειλήσουν. Παράλληλα, οι αρχές της χώρας του ασκούν δίωξη κατά των γονιών του στο Πακιστάν γιατί εμφανίστηκε σε δίκη ως μάρτυρας υπέρ του Τ. Ασλάμ.

Σήμερα στις 11.30 το πρωί θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον Αρειο Πάγο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ