Παρασκευή 11 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Επανεμφάνιση Λαλιώτη

Με τη δοκιμασμένη συνταγή της επανεμφάνισης του Κ. Λαλιώτη στο «πολιτικό σχεδιασμό» της Χαριλάου Τρικούπη, μια βδομάδα πριν την έναρξη του προγραμματικού συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, επιχείρησε χτες ο Γ. Παπανδρέου να ενισχύσει το εφεύρημα της «νέας αρχής» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που κατά καιρούς χρησιμοποιεί για να συγκαλύψει τη συνέχιση και μάλιστα σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση της πορείας του ΠΑΣΟΚ.

Χτες ο Γ. Παπανδρέου, σε μια πανηγυρική εκδήλωση, ανέθεσε στον Κ. Λαλιώτη την προεδρεία του ιδρύματος «Ανδρέας Παπανδρέου», την οποία συνδύασε με την επιστροφή του στην «ενεργό πολιτική δράση», δηλώνοντας ότι είναι «ένας πολιτικός με εμπειρία, γνώση και ιστορία», ο οποίος όπως είπε θα «έχει καθημερινή παρουσία και δράση στο πολιτικό, επικοινωνιακό και προγραμματικό σχεδιασμό» του ΠΑΣΟΚ ενόψει και των εκλογών. Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη έκαναν λόγο για επιστροφή στο «σκληρό ροκ» με φόντο τις βουλευτικές εκλογές. Μια τακτική που δήθεν είχε... απορρίψει ο Γ. Παπανδρέου, αλλά που στη μάχη για την κυβερνητική εξουσία, θα σηματοδοτήσει την παραπέρα όξυνση της ανούσιας δικομματικής αντιπαράθεσης που πίσω απ' αυτή θα γίνει προσπάθεια να κρυφτεί η σύμπλευση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στις στρατηγικές πολιτικές επιλογές τους.

Ο Κ. Λαλιώτης, στις πρώτες δηλώσεις του μετά την ανάληψη της νέας του θέσης μίλησε για «πρόταση διαρκούς τιμητικής και συμβολικής στράτευσης» και ανέλαβε ...έργο χαρακτηρίζοντας την «κυβέρνηση Βαβέλ, ξέπνοη και θαμπή», προσθέτοντας «πως ό,τι καλό είχε να δώσει, το έδωσε και η περαιτέρω παραμονή της στην εξουσία σωρεύει αδιέξοδα». Βέβαια, την ίδια στιγμή, ο ίδιος έσπευσε να συστρατευτεί στην πολιτική προώθησης των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων τονίζοντας ότι ο τόπος «χρειάζεται αλλαγές και μεταρρυθμίσεις», ισχυριζόμενος ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιζητά «μια δίκαιη κοινωνία»... Ο Κ. Λαλιώτης θα συμμετέχει και στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ως μέλος του.

Εξάλλου, χτες το ΠΑΣΟΚ συνεχίζοντας την ανταλλαγή κατηγοριών με την κυβέρνηση για το θέμα των ομολόγων, την κατηγόρησε για επιχείρηση συγκάλυψης. Η Μ. Δαμανάκη σε συνέντευξη που έδωσε, αναφερόμενη στο ζήτημα των ασφαλιστικών ταμείων και των επενδύσεων σε δομημένα ομόλογα, ανέφερε ότι «14 ακόμη Ταμεία αγόρασαν τα ίδια ομόλογα με το Ταμείο Ασφάλισης Ξενοδοχοϋπαλλήλων».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου, ζήτησε «να έρθουν στο φως όλα τα στοιχεία» και αναφερόμενος, στον νέο υπουργό Απασχόλησης Β. Μαγγίνα, είπε ότι «είναι ήδη πολλές μέρες στο υπουργείο και οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία». Ο ίδιος προέβλεψε ότι και άλλες τράπεζες θα «ακολουθήσουν το παράδειγμα της JP Morgan και της Marfin και να προτείνουν επαναγορά των ομολόγων που αγοράστηκαν από τα ταμεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ