Παρασκευή 11 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα μεταναστευτικά...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΣ πάντα ο Βύρωνας Πολύδωρας εντός Ελλάδας, αλλά και εκτός συνόρων δεν πάει άσχημα. Αυτή τη φορά, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ενωση κοινή πολιτική για τη μετανάστευση. Οι εθνικές πολιτικές, λέει, δεν αρκούν...

Δε θέλουμε να τον λυπήσουμε, αλλά αυτά που ζητάει δυστυχώς (και για εμάς, και για τους μετανάστες) ...ήδη υπάρχουν. Η κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για τους ανθρώπους αυτούς λέει ότι κάθε κράτος μπορεί να τους ξεζουμίζει όπως θέλει ως φτηνή εργατική δύναμη.

Επίσης, μπορεί να τους φυλακίζει για όσο καιρό θέλει, να τους φέρεται όπως νομίζει, να τους αφήνει να περπατούν σε συνοριακά ναρκοπέδια και σε κάποιες περιπτώσεις να τους παραδίδει και στις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες για εξίσου μυστικές ανακρίσεις.

Παράλληλα, μπορεί και να τους δημιουργεί κατά βούληση. Γιατί, όταν επιτίθεσαι μαζί με τους Αμερικανούς στο Ιράκ, κύματα προσφύγων και μεταναστών θα δημιουργήσεις.

ΤΩΡΑ, ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ «επιστροφή στην ενεργό πολιτική σκηνή» είναι αυτή του Κώστα Λαλιώτη από τη θέση του ...προέδρου του Ιδρύματος Γιώργου Παπανδρέου, μόνο στο ΠΑΣΟΚ μπορούν να το καταλάβουν.

Οχι, δηλαδή, πως μας έχει ...λείψει ο πολιτικός λόγος του Κώστα Λαλιώτη. Αλλωστε και χωρίς αυτόν το ΠΑΣΟΚ πάλι στους φθηνούς εντυπωσιασμούς επενδύει πολιτικά, μια και δεν έχει διαφορετική πολιτική θέση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Αλλωστε, και όλη αυτή η υπόθεση περί «επιστροφής» μια τέτοια ιστορία εντυπωσιασμού είναι. Περισσότερο μάλλον για εσωκομματική κατανάλωση.

ΕΝΤΑΞΕΙ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ αντίρρηση η Κομισιόν για το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που πραγματοποιήθηκε στον ΟΤΕ ακόμη και με δεδομένη τη συμμετοχή του Δημοσίου. Γιατί να έχει;

Εχετε δει εσείς ποτέ μεθοδεύσεις, οι οποίες να υπονομεύουν στο παρόν και στο μέλλον τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, να ...καταδικάζονται από την Ευρωπαϊκή Ενωση;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ