Παρασκευή 11 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΙΟΥ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ
Αλληλοκατηγορίες δικομματικών...

Σε αλληλοκατηγορίες επιδόθηκαν χτες η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση σχετικά με τη Δικαιοσύνη και με αφορμή τα περιουσιακά στοιχεία του γιου του προέδρου του Αρείου Πάγου. Η «διαμάχη» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν αφορά στα μεγάλα προβλήματα της Δικαιοσύνης, όπως το θέμα της ανεξαρτησίας της, αλλά ουσιαστικά στο πώς να έχουν περισσότερες προσβάσεις κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση στην ηγεσία της τρίτης εξουσίας.

Η κυβέρνηση, διά του υπουργού Δικαιοσύνης, Αν. Παπαληγούρα, έδωσε πλήρη κάλυψη στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Ρ. Κεδίκογλου, σε ό,τι αφορά στην απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων του γιου του Φαίδωνα. Ο Αν. Παπαληγούρας μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή, χτες, έκανε λόγο για «ανοίκεια επίθεση» που υφίσταται ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός. «Θέλω να σημειώσω ότι όσοι επιμένουν να επιχειρούν να σπιλώνουν, να συκοφαντούν τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, κάνουν κακό στους θεσμούς, βλάπτουν τον τόπο», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Παράλληλα, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι χρησιμοποιεί «αλά καρτ» τη Δικαιοσύνη και ότι επιδοκιμάζει τις ευνοϊκές αποφάσεις και ρίχνει το ανάθεμα σε μη αρεστές δικαστικές αποφάσεις.

Στον αντίποδα το ΠΑΣΟΚ, διά του υπεύθυνου Δικαιοσύνης του Κοινοβουλευτικού Τομέα, Αλ. Παπαδόπουλου, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει μετατρέψει «τη Δικαιοσύνη σε θεσμικά συντρίμμια» και ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης παίζει ρόλο «φακελο-διαβιβαστή» των απαντήσεων του προέδρου του Αρείου Πάγου. Το ΠΑΣΟΚ επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για την επιλογή Κεδίκογλου και ζητάει από τον υπουργό Δικαιοσύνης να μπει σε εφαρμογή το άρθρο 91 του Συντάγματος για πειθαρχική διαδικασία σχετικά με τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Επίσης, το ΠΑΣΟΚ θέτει το ερώτημα πώς θα προεδρεύσει ο Ρ. Κεδίκογλου τον επόμενο μήνα στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο για τις προαγωγές των δικαστικών λειτουργών, αν μέχρι τότε δεν εκκαθαρίσει η υπόθεσή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ