Παρασκευή 11 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΒΟ
Να τεθεί υπό τον έλεγχο του Δημοσίου

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία ΕΛΒΟ (Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων) φέρνουν στη Βουλή με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Α. Τζέκης και Γ. Χουρμουζιάδης. Συγκεκριμένα, ερωτούν «τι σχεδιασμός υπάρχει για το παραγωγικό αντικείμενο της ΕΛΒΟ, καθώς και για το ιδιοκτησιακό της καθεστώς».

Στην Ερώτηση επισημαίνονται τα ακόλουθα: «Για μια ακόμη χρονιά, σημαντικά κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό προορίζονται για αμυντικές δαπάνες, που όμως είναι πλήρως υποταγμένες στο γενικότερο σχεδιασμό του NATO.

Με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, που συνεχίζει και σε αυτόν τον τομέα την ίδια πολιτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, από τη μια μεριά, δεν υπηρετούνται οι πραγματικές ανάγκες της χώρας και ταυτόχρονα από την άλλη, τα τεράστια ποσά που προέρχονται από τη βαριά και άδικη φορολογία και το υστέρημα του ελληνικού λαού, ενισχύουν μεγάλες ξένες πολυεθνικές παραγωγής και εμπορίας όπλων και πολεμικού υλικού.

Τις συνέπειες αυτής της πολιτικής βιώνουν και οι 730 εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ και εκφράζουν δικαιολογημένη ανησυχία για το εργασιακό τους μέλλον, αφού παρά τις διαβεβαιώσεις που είχε δώσει η κυβέρνηση στη Βουλή κατά τη συζήτηση Επίκαιρων Ερωτήσεων του ΚΚΕ, παρουσιάζεται και πάλι το ίδιο πρόβλημα:

Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για νέες συμβάσεις μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της ΕΛΒΟ σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει και παραγωγικό αντικείμενο για το 2008.

Αλλά και ο επιχειρηματικός όμιλος που ασκεί τη διεύθυνση μετά την εκχώρηση του 43% επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, έχοντας στρέψει το ενδιαφέρον του σε άλλους τομείς πιο κερδοφόρους, δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον της ΕΛΒΟ.

Επιβεβαιώνεται έτσι, για άλλη μια φορά, ότι για τη συγκεκριμένη βιομηχανία, όπως και για τις άλλες που καλύπτουν τις ανάγκες της ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας και έχουν στρατηγική σημασία, η μόνη φιλολαϊκή λύση που προϋποθέτει την αλλαγή των πολιτικών και κοινωνικών συσχετισμών, είναι να τεθούν υπό τον πλήρη έλεγχο του Δημοσίου, χωρίς ιδιώτες μάνατζερ, υπό ενιαίο φορέα, ώστε με συγκεκριμένο σχεδιασμό να λειτουργούν προς όφελος των Ενόπλων Δυνάμεων, της οικονομίας και των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ