Παρασκευή 11 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ
Ποινικές διώξεις σε 8 δικαστές για εικονικές κληρώσεις

Αλλο ένα πλοκάμι του παραδικαστικού κυκλώματος εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς παρήγγειλε την άσκηση ποινικών διώξεων εναντίον οκτώ δικαστών (επτά εφέτες και ένας αντεισαγγελέας), εκ των οποίων οι πέντε είναι γυναίκες και οι τρεις άνδρες.

Τα αδικήματα (δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα) για τα οποία κατηγορούνται οι οκτώ δικαστές αφορούν εικονικές κληρώσεις, με αποτέλεσμα συγκεκριμένοι δικαστές να εκδικάζουν συγκεκριμένους κατηγορούμενους και να τους αθωώνουν, είτε να τους αντιμετωπίζουν ευνοϊκά.

Εναντίον των τριών από τους οκτώ δικαστές ο Γ. Σανιδάς ζήτησε την άσκηση ποινικών διώξεων για ψευδή βεβαίωση κατ' εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος. Εναντίον των επτά από τους οκτώ δικαστές για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση (πλημμέλημα), ενώ ο αντεισαγγελέας Εφετών κατηγορείται για το αδίκημα της απόπειρας κατάχρησης εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος. Σημειώνεται ότι οι υποθέσεις που χειρίστηκαν οι ανωτέρω δικαστές αφορούσαν «ξέπλυμα» βρώμικου χρήματος, εμπορία ναρκωτικών, λαθρεμπορία καυσίμων, πλαστογραφίες κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ