Παρασκευή 11 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Μέτωπο» υπέρ της καταστολής

Την πολιτική και κοινωνική συναίνεση στη λήψη νέων μέτρων καταστολής σε βάρος των διαδηλώσεων και λαϊκών αγώνων επιδιώκει η κυβέρνηση με τη συγκρότηση μετώπου στο όνομα της αντιμετώπισης της πολιτικής βίας, η οποία έχει ήδη συνδεθεί με τις διαδηλώσεις.

Η κυβέρνηση ζητάει δηλώσεις καταδίκης και απομόνωσης της πολιτικής βίας από κόμματα και ΜΜΕ ζητώντας ταυτόχρονα έμπρακτη στήριξη στα μέτρα παρακολούθησης και καταστολής που προωθεί, όπως η χρήση φονικών σφαιρών καουτσούκ κατά των διαδηλωτών, η εγκατάσταση χαφιεδοκαμερών σε ολόκληρη την Αθήνα κ.ά.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος κληθείς να σχολιάσει την προκήρυξη του «Επαναστατικού Αγώνα», επανέλαβε τη στερεότυπη φράση ότι «η κυβέρνηση δεν κάνει διάλογο με τρομοκράτες», αλλά την ίδια στιγμή είναι ολοφάνερο ότι αξιοποιούνται τόσο οι επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα για να δικαιολογηθούν αλλά και η ίδια η προκήρυξη για να προετοιμαστεί «η κοινή γνώμη» να δεχτεί τα νέα μέτρα καταστολής. Στο πλαίσιο αυτό ο Ευ. Αντώναρος εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «όλοι οι Ελληνες - δεν ξέρω εάν υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, δε θέλω να το φανταστώ - είναι ασφαλώς υπέρ της αποτελεσματικής καταπολέμησης της τρομοκρατίας».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Λ. Ζαγορίτης δηλώνοντας ότι «δεν υπάρχει Ελληνας που να μην θέλει την εξαφάνιση της τρομοκρατίας, που να μην θέλει την απομόνωσή τους, που να μην τους περιφρονεί». Οπως είπε ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ «θα πρέπει να υπάρξει ένα ενιαίο μέτωπο για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου ή των υπολειμμάτων αυτού του φαινομένου».

Δεν είναι τυχαίο ότι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας βγήκαν οι γνωστοί για την αντιδραστικότητα των ιδεών τους βουλευτές όπως ο Π. Καμμένος και ο Ν. Γεωργιάδης. Ο τελευταίος επανέφερε την πρόταση για «κάμερες παντού», ισχυριζόμενος (στον Αλφα 9,89) ότι έτσι «θα περιοριστούν όλα αυτά τα φαινόμενα αυτομάτως». Σύμφωνα με τον γαλάζιο βουλευτή «δεν υπάρχει πολιτική βία, η βία είναι μια και ο ρόλος της αστυνομίας και της κοινωνίας είναι να περιορίζει τη βία από όπου και αν προέρχεται, ακόμα και με βία, αν χρειαστεί». Αναφορικά με την προκήρυξη εξέφρασε την άποψη ότι «η Αντιτρομοκρατική όχι μόνο το περίμενε, αλλά η συνάντηση του υπουργού με τον πρωθυπουργό προχτές που συζητήθηκαν μια σειρά από μέτρα για την πάταξη τέτοιων φαινομένων δεν ήταν καθόλου τυχαία. Ηταν και προγραμματισμένη και στο διά ταύτα»(!).

Από την πλευρά του ο Π. Καμμένος - που χτες διορίστηκε ως ειδικός απεσταλμένος για την αντιτρομοκρατία στις 56 χώρες -μέλη του ΟΑΣΕ - επανέλαβε με τη σειρά του ότι «από εδώ και πέρα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι αυτό που κάνουν σε όλο τον κόσμο. Να υπάρξει ένα κοινό μέτωπο όλων των κομμάτων, των ΜΜΕ και της κοινωνίας κατά του φαινομένου αυτού. Η τρομοκρατία είναι μια πληγή που αφορά όλους μας. Δεν αφορά μόνο αυτούς που στοχοποιούνται με τις προκηρύξεις». Και συνέχισε ακάθεκτος: «Είναι όλοι οι πολίτες που βλέπουν τα φαινόμενα αυτά που αρχίζουν με το επίπεδο στρατολόγησης που είναι οι λεγόμενοι κουκουλοφόροι των Εξαρχείων που δρουν ανενόχλητοι στην Αθήνα εδώ και πολλά χρόνια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ